Bayern-Dortmund is lekkere opener

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern-Dortmund is lekkere opener
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland heeft er een aantal weken langer op moeten wachten dan België, maar vrijdagavond gaat ook hun nationale voetbalcompetitie van start. De eerste wedstrijd, die op vrijdag op het programma staat, is al meteen een klapper. Kampioen Bayern ontvangt in eigen huis Dortmund.
 
Daniël Van Buyten mag dus vrijdag proberen om Smolarek, Frei en Nelson Valdez het scoren te beletten. Daar ligt allicht ook de sterkte van Dortmund dit jaar. Het wordt voor Bayern de eerste competitiewedstrijd na het tijdperk-Ballack. Benieuwd hoe Magath hem zal kunnen doen vergeten. Met de openingswedstrijd tegen Dortmund had Bayern het wel beter kunnen treffen. Dortmund heeft een zeer uitgebalanceerd team en is in München zeker niet kansloos.
 
Titelconcurrent Hamburg heeft op papier een makkelijkere wedstrijd voor de boeg. Arminia Bielefeld zal vanop de eerste rij mogen toekijken hoe Vincent Kompany zijn competitiedebuut zal maken bij Hamburg. Heel Duitsland verwacht niets minder dan dat het team van nieuwe aanvoerder van der Vaart de drie punten op speeldag een zal thuishouden.
 
Ook Schalke04 krijgt op papier een makkelijke taak voorgeschoteld. Eintracht Frankfurt komt immers op bezoek in de Veltins Arena en sukkelde vorig seizoen in de degradatiestrijd, maar wist zich wel te handhaven. Bij de Köningsblauen wordt het afwachten of de broertjes Altintop samen in de basis zullen staan. Puntenverlies kan de thuisploeg zich alvast niet veroorloven als het, zoals alle andere jaren, wil meespelen in de titelstrijd. Frankfurt heeft natuurlijk niets te verliezen.
 
Leverkusen pakte vorig seizoen plaats vijf en verwelkomt op zaterdag Alemannia Aachen. Een nieuwkomer in de Duitse Bundesliga is dat. Vooral omdat Aachen op verplaatsing speelt verwachten we een overwinning van Leverkusen, al mogen de fanatieke bezoekers ons natuurlijk ook verrassen. Bij Leverkusen maakt Barbarez zijn debuut in de Bay Arena.
 
De revelatie van vorig seizoen, Nürnberg, trekt op speeldag een naar een van de ontgoochelingen van vorig seizoen, VFB Stuttgart. We zien het versterkte Nürnberg dan ook verre van kansloos in en tegen Stuttgart van wie we de sterkte eigenlijk moeilijk kunnen inschatten. Bij Nürnberg hopen ze dat Vittek de lijn van vorig seizoen doortrekt en opnieuw een pak doelpunten zal maken. Te beginnen tegen Stuttgart.
 
Of de Belgen Sonck, Daems en Thijs in de basis zullen staan tijdens de eerste wedstrijd van Gladbach tegen promovendus Cottubs is natuurlijk nog niet geweten. Wel weten we dat als Gladbach dit seizoen in de linkerkolom wil eindigen winst noodzakelijk is, maar verre van zelfsprekend aangezien de neo-eersteklasser versterkt uit de zomerstop is gekomen.
 
Mainz-Bochum is een wedstrijd die zelfs op speeldag een al min of meer kadert in het teken van de degradatie. Beide teams lijken ons in vergelijking met vorig jaar niet echt versterkt en dus is voor zowel Bochum als Mainz een overwinning nu al een must. Bochum is naast Cottubs en Aachen de derde nieuwkomer op het hoogste niveau. 

Op zondag moet Werder Bremen de moeilijke verplaatsing naar Hannover maken. Hoewel moeilijk… Aangezien Bremen zich toch wel versterkt heeft, zeker in verdedigend opzicht, en Hannover, zoals met Bruggink, vooral risico’s heeft genomen denken we dat Bremen wel eens makkelijk zou kunnen winnen. Ook wordt het al meteen een blij weerzien voor verdediger Mertesacker van Werder Bremen. Die verliet amper een week geleden Hannover voor de titelkandidaat en mag dus al meteen op bezoek bij zijn ex-club.
 
Wolfsburg en Hertha BSC zijn twee teams die vorig seizoen niet konden brengen wat ze wilden brengen en zij staan op speeldag een tegenover elkaar. Hertha zal voor het eerst sinds lang aan de competitie beginnen zonder de grillige Marcelinho. Bij Wolfsburg hoopt Peter van der Heyden op een basisplaats.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties