Van Basten laat Van Nistelrooy thuis

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Basten laat Van Nistelrooy thuis
Foto: © SC

Nederlands bondscoach Marco Van Basten heeft zijn definitieve selectie vrijgegeven voor de oefeninterland van Oranje tegen Ierland van aanstaande woensdag. Vraagtekens kunnen gezet worden bij de selectie van de rebellerende André Ooijer die per se PSV Eindhoven wil verlaten en bonje heeft met de club, maar het zijn vooral de afwezigen die in het oog springen. Van Basten heeft namelijk Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid) en Mark Van Bommel (FC Barcelona) thuisgelaten.

Ook er niet bij is Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Van Basten houdt het bij Henk Timmer en Edwin Van der Sar. Van Basten heeft wel drie spelers van Jong Oranje overgeheveld naar het eerste team. Het zijn Urby Emanuelson, Stijn Schaars en Klaas-Jan Huntelaar. Vooral de selectie van deze laatste is absoluut geen verrassing.

Uiteindelijk ontbreken ook nog Khalid Bouhlarouz (Hamburg SV) en Giovanni Van Bronckhorst (FC Barcelona). Opvallend is dat niet want beiden zijn geschorst voor de eerste kwalificatiepartij van Oranje voor het Euro 2008 tegen Luxemburg. Beiden kregen een rode kaart in de schoppartij tegen Portugal tijdens hun achtste finale van het WK in Duitsland.

Nederlandse selectie:

Doelmannen: Edwin Van der Sar (Manchester United) en Henk Timmer (Feyenoord Rotterdam)

Verdedigers: Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), John Heitinga (Ajax Amsterdam), André Ooijer (PSV Eindhoven), Tim De Cler (AZ Alkmaar), Kew Jaliens (AZ Alkmaar) en Joris Mathijsen (AZ Alkmaar)

Middenvelders: Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Rafael Van der Vaart (Hamburg SV), Nigel de Jong (Hamburg SV) en Denny Landzaat (Wigan Athletic)

Aanvallers: Arjen Robben (Chelsea FC), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Feyenoord Rotterdam), Robin Van Persie (FC Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV Eindhoven)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties