Schalke gelijk, Stuttgart verliest zwaar

Kristof Blomme

Schalke 04 is in eigen huis niet voorbij Frankfurt geraakt. Het bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Stuttgart ging in het Gottlieb Daimlerstadion dan weer met 0-3 de boot in tegen Nürnberg. Mainz tenslotte klopte Bochum met 2-1.

Na een halfuur spelen kwam Schalke op voorsprong tegen Frankfurt. Aanvaller Halil Altintop tekende voor de goal. Vijf minuten na de pauze ging Kuranyi neer in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd door Lincoln echter gemist. Een kwartier voor tijd scoorde Frankfurt zowaar tegen via Amanatidis. De thuisploeg kon niet meer reageren, waardoor het meteen twee kostbare punten liet liggen.

Stuttgart kende een zwarte dag tegen Nürnberg. Tien minuten voor de rust zorgde Vittek voor de eerste goal van de gasten. Vlak voor de koffie werd het zelfs nog 0-2 via Schroth. Stuttgart moest de kelk tot op de bodem ledigen, want tien minuten voor affluiten zette Saenko de eindstand op het bord, 0-3.

Mainz pakte op de openingsspeeldag wel de drie punten. Na een halfuur spelen tekende Damm voor het eerste doelpunt. Een kwartier voor het einde mocht Azaouagh vanop de stip de score verdubbelen. Oude bekende Zdebel milderde vlak voor tijd nog voor Bochum, maar daar bleef het bij.