Deportivo wint finale ten nadele van AC Milan

Deportivo La Coruna is erin geslaagd om de finale van het eigen tornooi voor de zesde keer op rij te winnen en zo de Teresa Herrera Trofee in eigen huis te houden. Slachtoffer in de finale was AC Milan dat met een 3-1 verlies terug naar Italië mocht.

Deportivo maakte al na zes minuten de 1-0 nadat Fabricio Coloccini een fout in de Milanese verdediging genadeloos afstrafte. Halverwege de eerste helft kreeg Milan een penalty nadat een voorzet van Serginho op de arm van Alberto Lopo belandde. Kaka benutte de elf meter. AC Milan kon amper vier minuten genieten van de gelijkmaker of het stond alweer op achterstand. Ivan Sanchez Riki scoorde vanuit een vrije trap al ging doelman Ferdinando Coppola niet vrijuit. De tweede helft was van een veel lager niveau met weinig doelkansen. In de extra tijd wist Deportivo toch nog eens te scoren. Juan Rodriguez trapte een vrije trap tegen de netten.

Deportivo: Mackay; Barragán, Lopo, Arbeloa, Rodri; Sergio (88’ Manuel Pablo), Coloccini; Arizmendi (90’ Verdú), Juan Rodríguez (90’ Iván Pérez), Riki (84’ Cristian); Bodipo (70’ De Guzmán)

Milan: Coppola; Cafu, Costacurta, Favalli, Serginho (77’ Amoroso); Gattuso (70’ Foggia), Pirlo, Seedorf (72’ Jankulovski), Kaka; Inzaghi (46’ Brocchi), Gilardino