Analyse Analyses 2006/2007 - FCV Dender EH

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - FCV Dender EH
Foto: © SC

1. Inleiding
 
Vandaag bespreken we de tweede kampioen uit derde klasse, ditmaal de kampioen uit de A-reeks. In derde klasse A speelde FCV Dender EH kampioen met 6 punten voorsprong op Kapellen. De fusieclub speelde in het eerste seizoen meteen kampioen en zo komt de ploeg uit in tweede klasse.
 
2. De Ploeg
 
In tegenstelling tot KVK Tienen wist FCV Dender EH zijn ploeg grotendeels te behouden, het zag wel goaltjesdieven Kielo-Lezi en Munyaneza vertrekken naar respectievelijk Lokeren en Sint-Truiden. De belangrijkste aankoop van de mannen uit de denderstreek is Gunther Thiebaut, hij kwam over van Zulte-Waregem waar hij weinig speelkans kreeg. Verder ging ook trainer Vande Velde grotendeels in lagere afdelingen zijn transfers zoeken.
 
De bekendste namen in de Denderse kern zijn Kevin Franck, jeugdproduct van Real Madrid, en eerder genoemde Gunther Thiebaut. Voor de rest beschikt FCV Dender EH over een relatief jonge kern met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, de oudste speler is de 30-jarige William Verbeeck.
 
3. Geschiedenis
 
De club is het resultaat van een fusie tussen 3 clubs, de naam voluit is dan ook FC Verbroedering Denderhoutem Denderleeuw Eendracht Hekelgem, kortweg FCV Dender EH. Hieronder krijgt u een overzicht van een lange geschiedenis.
 
De oudste van de 3 is Verbroedering Denderhoutem, de club werd opgericht in 1943 en kreeg het stamnummer 3900 wat door FCV Dender EH nog steeds gebruikt wordt. De club wist langzaamaan te steigen, in de jaren ’80 schommelde de club tussen nationale en provinciale. In 1998 was er dan voor het eerst de promotie naar derde klasse, daar bleef het tot 2003. Toen zakte Denderhoutem weer naar vierde maar na één seizoen was de promotie alweer een feit.
 
Eendracht Hekelgem is de tweede ploeg die in de fusie betrokken was. Eendracht Hekelgem ging voor het eerst aan de slag in 1965 en dit in de vierde provinciale van Brabant. Het ging geleidelijk naar boven en in het seizoen ‘97/’98 wist Eendracht Hekelgem de promotie af te dwingen naar derde klasse. Het seizoen daarop kon Hekelgem meten de promotie afdwingen naar tweede klasse, maar de eindrondefinale werd verloren van Deinze, die we later vandaag zullen bespreken. Echter door de fusie van tweedeklassers Herentals en Verbroedering Geel kon Hekelgem toch promoveren. Het eerste seizoen wist men zich nog te redden met een twaalfde plaats maar het seizoen daarna was een voorlaatste en dus rechtstreekse degradatieplaats het hoogst haalbare. In 2001 werd de club dan opgeslorpt door FC Denderleeuw en ging verder onder de naam FC Denderleeuw EH.
 
FC Denderleeuw, tot slot, werd opgericht in 1952 maar sloot zich pas in 1953 aan bij de Belgische voetbalbond. FC Denderleeuw speelde in 1973 kampioen en kon zo voor het eerst aantreden in de derde klasse. De jaren ’80 waren echter een donkere periode want meerdere degradaties resulteerden zelfs in een plaats in de provinciale reeksen. De jaren 90 brachten echter beterschap. In 1992 kwam FC Denderleeuw terug uit in vierde klasse, waar het meteen kampioen speelde. Drie seizoenen later mocht FC Denderleeuw zelfs proeven van tweede klasse.
 
In 2005 kwam de fusie tussen FC Denderleeuw EH en Verbroedering Denderhoutem tot stand. De toenmalige voorzitters waren het eens dat er nood was aan één sterke club uit de Denderstreek. Het stamnummer van Verbroedering Denderhoutem werd behouden. Volgend seizoen zal de fusieclub opnieuw aantreden in blauw-zwart.
 
4. Infrastructuur
 
FCV Dender EH werkt zijn thuiswedstrijden in het Florent Beeckmanstadion. Dit was voorheen het stadion van FC Denderleeuw, FC Denderleeuw EH en nu ook van de nieuwe fusieclub. Het stadion biedt plaats aan 6431 toeschouwers, waarvan 2383 zitplaatsen.
 
5. Prognose
 
Bij FCV Dender EH is het moeilijk een solide voorspelling te maken. Deze ploeg kan verrassen in zowel de negatieve als de positieve zin. Toch zullen ze er op het einde in slagen zich te redden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties