Nedved neemt afscheid met nederlaag

viki meeuwis

Tsjechië nam het gisteren in de vriendschappelijke interland op tegen Servië. Het was meteen de laatste wedstrijd van Pavel Nedved bij de nationale ploeg. Nedved werd een minuut voor de rust vervangen, in zijn plaats kwam David Jarolim. 80.000 toeschouwers namen met een minutenlang applaus afscheid van de 33-jarige speler die 91 wedstrijden speelde en 18 doelpunten maakte voor Tsjechië met als hoogtepunt de finale van het EK in 1996 tegen Duitsland. Die finale werd verloren met 2-1 na een golden goal.

“Het is moeilijk om afscheid te nemen, ik heb altijd mijn best gedaan voor het team”, aldus Nedved. De Tsjechen verloren overigens de partij tegen Servië. Jiri Stajner bracht de thuisploeg in de derde minuut op voorsprong maar Danko Lazovic, Marko Pantelic en Aleksander Trisovic konden de score ombuigen in een 3-1 overwinning voor Servië. De bezoekers moesten een kwartier voor het einde nog met tien man verder na uitsluiting van Milan Stepanov. [AN]