Djurgården verliest van Kalmar

viki meeuwis

In Zweden stonden afgelopen weekend twee wedstrijden van de vijftiende speeldag op het programma. Daarbij moest landskampioen DjurgÃ¥rden het opnemen tegen middenmotor Kalmar. Häcken kreeg dan weer Malmö op bezoek.

Djurgården – Kalmar FF: 0-1
Djurgården blijft het moeilijk hebben om het juiste spelritme te vinden. De gemiste strafschop van Daniel Sjölund symboliseert sterk het gebrek aan zelfvertrouwen dat de ploeg momenteel teistert. Bij Kalmar is van dat alles niets te merken. Mikael Blomberg kon op het half uur een strafschop wel binnenwerken, wat meteen het enige doelpunt van de wedstrijd was. Vanaf de 38e minuut moesten de bezoekers met een man minder verder toen Tobias Carlsson zijn tweede gele kaart binnenhaalde. Djurgården kon nooit echt in de wedstrijd komen en kon van het numerieke overwicht geen gebruik maken. Ze kregen verschillende kansen maar konden die nooit afwerken. Toen de beste kans voor Djurgården zich aandiende, stond keeper Petter Wastå in de weg. De fans van de Stockholmers zijn niet langer tevreden met de trainer Kjell Jonevret en scandeerden dan ook slogans als “Jonevret moet weg”. Hopelijk slaagt de ploeg erin om het spel terug op de rails te krijgen de volgende weken.

Häcken – Malmö: 1-3
Malmö ging al na elf minuten aan de leiding via een doelpunt van Junior. Keeper Chrisoffer Källqvist stond goed geplaatst om het schot op te vangen maar kon de bal niet vasthouden en zo kwam die in de rebound alsnog in doel terecht. De Braziliaan lag eveneens aan de basis van de 2-0 toen hij de bal met de rug naar het doel de bal richting Jonatan Johansson speelde. Diezelfde Johansson kon er in de 56e minuut 3-0 van maken. Peter Olofsson kon voor Häcken twintig minuten voor het einde van de wedstrijd Malmö was minsten een klasse beter dan Häcken. De thuisploeg wisselde direct na rust drie spelers maar die konden ook geen nieuwe energie toevoegen aan de ploeg.
Een extra pluspunt bij Malmö was de terugkeer van Niclas Skoog na een knieblessure.

Vanavond staan volgende wedstrjjden nog op het programma:
Gefle IF – AIK  (19:00 u)
Örgryte IS – GAIS (19: 00u)
Östers IF – IFK Göteborg (19:00 u)

Dinsdag wordt de laatste wedstrijd van de laatste speeldag afgewerkt, dan neemt IF Elfsborg het op tegen Halmstads BK.