Analyse Scherpschutters in Europa

Dirk Pieters
| 0 reacties
Scherpschutters in Europa
Foto: © SC

Trefzekere schutters in Europa
 
Vanaf deze week zal Voetbalkrant.com de topschutters uit de belangrijkste Europese competities in het licht zetten. Wie staat aan de leiding in welk land? Welke spits was ook afgelopen weekend trefzeker? Op al deze vragen krijgt U vanaf nu iedere week een antwoord.
 
België  
 
In onze eigenste competitie zitten we momenteel met drie echte scherpschutters. Zowel Custovic als Tchité wisten al vijf doelpunten te maken op drie speeldagen. Ogunsoto doet het niet veel slechter. De aanvaller van Westerlo volgt met vier doelpunten. De drie leiders van de topschuttersstand waren ook dit weekend goed bij schot. Custovic en Ogunsoto scoorden beide twee doelpunten, maar de man van de speeldag was Tchité met zijn drie treffers.
 
Duitsland
 
In de Bundesliga zit men momenteel aan de tweede speeldag en ook verschillende spelers lieten al evenveel keer de netten trillen. Aanvallers als Klose en Makaay komen jaarlijks naar voren als echte spisten en ook dit seizoen zitten beide spelers al aan twee doelpunten. Ook de spitsen van Hertha en Hamburg zijn goed bij schot. Zowel Pantelic, die dit weekend tweemaal scoorde, als Sanogo zorgden al voor twee doelpunten.


Engeland
 
Dit weekend begon het grote werk in de Engelse Premier League. Drie spelers lieten meteen van zich horen door twee doelpunten te maken. Manchester United-ster Wayne Rooney was al op de eerste speeldag goed bij schot. Ook Kanu (Portsmouth) en Zamora (West Ham) troffen twee keer raak.

Frankrijk
 
In de Franse competitie scoorden al heel wat spelers die enkele jaren geleden nog in België speelden. Odemwingie, ex-La Louvière staat mee aan de leiding met drie doelpunten. Ook Bangoura en Savidan wisten beiden al driemaal de netten bol te zetten. Aruna scoorde dit seizoen al twee doelpunten en Koller en Romaric konden beiden hun goaltje al meepikken.
 
Nederland
 
Bij onze Nederlandse vrienden waren vooral de spelers van AZ goed bij schot. De ploeg uit Alkmaar won zijn wedstrijd met 8-1. Cziommer scoorde drie doelpunten en staat daarmee aan de leiding. Ploegmaat Koevermans was goed voor twee doelpunten en ook Ajacied Sneijder kon al twee doelpunten maken in de met 5-0 gewonnen wedstrijd van de Amsterdammers. Na de eerste speeldag wist Klaas Jan Huntelaar nog niet te scoorden.
 
Schotland
 
In de Schotse competitie staan twee spelers alleen aan de leiding. Bednar van Hearts en Crawford van Aberdeen scoorden al drie doelpunten. Onze landgenoot Thomas Buffel scoorde ook dit seizoen al één goaltje voor Glasgow Rangers. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties