Gunners zijn er, Reds en Hearts krijgen het zwaar

Yves Dekoning
| 0 reacties
Gunners zijn er, Reds en Hearts krijgen het zwaar
Foto: © SC

Drie Britse ploegen treden aan in de laatste voorronde van de Champions League. Voor Arsenal is de kwalificatie zo goed als binnen. Liverpool en vooral Hearts wachten nog een zware klus op verplaatsing. 

Liverpool kon op Anfield Road slechts nipt winnen van Maccabi Haïfa, 2-1 is geen ideale uitgangspositie. Omwille van de oorlogsdreiging in Israël wordt de terugmatch gespeeld in het Valeri Lobanovski Stadium in Kiëv. De Mighty Reds zullen naar Oekraïne reizen zonder Jamie Carragher en John Arne Riise. Beide verdedigers vielen zaterdag uit met een enkelblessure. Centraal achteraan zou de jonge Daniel Agger naast Sami Hyypiä moeten opereren. Op de linksback moet Rafael Benitez kiezen tussen Fabio Aurelio en Steven Warnock. Gelukkig zijn Steve Finnan, Xabi Alonso en goaltjesdief Luis Garcia terug fit. Liverpool moet op twee gedachten hinken. Eén doelpunt kan volstaan voor Maccabi. Trekken de Reds best ten aanval om rustiger te kunnen ademen of vermijden ze in de eerste plaats een tegengoal?

Voor Arsenal is de wedstrijd in het Emirates Stadium slechts een formaliteit. In Kroatië werd Dinamo Zagreb met 0-3 van het veld geveegd. Durft Arsene Wenger het aan om voor dit belangrijk duel enkele sterren rust te gunnen en enkele jongeren ervaring te laten opdoen?

Hearts verloor in eigen huis met 1-2 van AEK Athene. Dit rechtzetten in Griekenland belooft een titanenwerk te zullen worden. Bovendien moeten de Schotten aanvaller Roman Bednar missen. Als de club voor een wonder kan zorgen, zou het de eerste keer zijn dat ze deelnemen aan de Champions League.  





    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties