AIK haalt uit

viki meeuwis

Dit weekeinde werden de eerste wedstrijden gespeeld van de zestiende speeldag in de Allsvenskan. Meteen ook een afgelasting, GAIS – Helsingborgs IF kon wegens hevige regenval niet doorgaan.

Halmstads BK – Häcken: 2-2
Halmstad kreeg in deze partij een droomstart toen het al in de vierde minuut een doelpunt kreeg via Arvidsson.  In de achttiende minuut kon Kujovic op aangeven van Dusan Djuric de 2-0  binnenwerken. Het zag er lange tijd naar uit dat Halmstad de drie punten makkelijk zou binnenhalen. Vlak voor het einde van de eerste helft kon Peter Olofsson na een assist van Ljung voor Häcken scoren. Dat gaf de bezoekers nieuwe hoop. De ultieme gelijkmaker viel zes minuten voor het einde, Mambo-Mumba wist op aangeven van Teddy Lucic te scoren. De wissels die trainer Stefan Lundin na de rust doorvoerde zorgden ervoor de Häcken de westrijd kon doen keren. Even leek het alsof ze de drie punten zouden meekrijgen want tegen het einde kon Häcken de thuisploeg onder druk zetten.

AIK – Östers: 5-1
AIK haalde zwaar uit van begin tot aan het einde. Östers, de rode lantaarn in de competitie, wist bij tijden niet waar ze het hadden. Al na een kwartier stond AIK op een 2-0 voorsprong via twee doelpunten van Milan Burgic. Op het half uur kon Figueiredo er op aangeven van Pavey 3-0 van maken. Na de rust werd het feest helemaal compleet toen Figueiredo en Mendes de 5-0 vastlegde. Zavadil kon kort na aanvang van de tweede helft een tegendoelpunt scoren voor Östers.