Analyse Feyenoord lijkt op de dool

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Feyenoord lijkt op de dool
Foto: © SC

De tweede speeldag in de Nederlandse Eredivisie leverde meteen enkele verassingen op. Zo ging PSV verrassend met het kleinste verschil de boot in bij FC Twente

De ploeg krijgt zo de rekening gepresenteerd van de voornamelijk uitgaande transfers. Trainer Ronald Koeman aast dan ook al geruime tijd op het aanwerven van extra spelers. Ironisch genoeg liet de ploeg deze week Jan Vennegoor of Hesselink vertrekken. Net hij zorgde bij zijn nieuwe club Celtic Glasgow voor de winnende treffer.
 
Feyenoord van zijn kant lijkt helemaal op sukkel te zijn. De ploeg wist voor een nagenoeg volle Kuip weer niet te overtuigen. Het bestuur wacht nu de zware taak om vlak voor het afsluiten van de transfermarkt toch nog de nodige aanvallende versterkingen binnen te halen.
 
Groningen wist de glansprestatie van afgelopen niet te bevestigen. Net als vorig jaar moeten de Noorderlingen het vooral van hun thuisreputatie hebben. In Nijmegen acteerden ze veel te mak en bleven dan ook op een 1-1 gelijkspel steken.
 
AZ en Ajax hebben hun prestaties van het openingsweekend weten te bevestigen. Beide ploegen hadden het wel moeilijk, maar waren dodelijk efficiënt. Van het grote aantal landgenoten bij zowel Ajax als AZ kwam er geen enkele aan de aftrap. Ondanks het feit dat Ajax al vijf keer de weg naar de netten wist te vinden, was daar geen enkel doelpunt van Huntelaar bij.
 
Ook Heerenveen en Roda staan mooi mee aan de top van de rangschikking. De Friezen wonnen op overtuigende wijze van Willem II, terwijl Roda in eigenhuis met het kleinste verschil afstand nam van ADO Den Haag. Beide teams lijken op het eerste zicht op weg om mee te dingen naar een Europees ticket.
 
Nieuwkomer Excelsior Rotterdam doet het voorlopig beter dan de grote buur uit het Zuid. De promovendus ging bij RKC Waalwijk 1-1 gelijkspelen, waardoor de nul al meteen verdween.
 
Ook Sparta Rotterdam heeft zijn eerst puntje beet. In de Utrechtse Galgenwaard stuitte de ploeg echter op een uitstekende Caluwé, of de eerste overwinning was al meteen een feit. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties