Napoli klopt Juventus na thriller

Napoli is als winnaar uit het duel gekomen na een ware thriller tegen Juventus Turijn. Strafschoppen beslisten dat Napoli het in de volgende ronde van de Coppa Italia moet opnemen tegen Parma.

In een uitverkocht Stadio San Paolo zagen 60.000 toeschouwers met Napoli en Juventus twee voormalige grootheden tegenover elkaar staan. Na 27 minuten kwam Juventus op voorsprong toen Giorgio Chiellini een voorzet van Frederico Balzaretti in doel verlengde. Napoli kwam echter nog voor de rust gelijk toen Cristian Bucchi met een acrobatische volley de bal voorbij Gianluigi Buffon trapte.

Tien minuten na de rust kwam Napoli op voorsprong toen Emanuele Calaio de verdediging van Juve omzeilde en de bal in doel deponeerde. Tien minuten voor affluiten kwam Juventus terug langszij omdat invaller Alessandro Del Piero de bal vanop een kleine twintig meter via de onderkant van de lat binnen trapte. Verlengingen waren een feit.

Didier Deschamps besloot dan om Mauro Camoranesi in de strijd te gooien, maar die werd vlak na de start van de tweede verlenging van het veld gestuurd toen hij een elleboog uitdeelde. Lang kon Napoli niet profiteren van de numerieke voorsprong, want nog geen vijf minuten later kreeg Gianluca Grava zijn tweede gele kaart van de avond. Vlak voor tijd leek Alessandro Del Piero de winning-goal op aangeven van Balzaretti gemaakt te hebben, maar niets was minder waar. Paolo Cannavaro scoorde immers tegen in blessuretijd waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

En die strafschoppen waren al even spannend als de wedstrijd zelf. Buffon miste meteen de eerste penalty van Juventus, maar doordat Dalla Bona de vierde van Napoli miste kon Marchionni gelijk maken. De flankspeler miste echter maar omdat ook Cannavaro voor Napoli miste maakte Del Piero er 3-3 van. Vervolgens werd er drie keer gescoord en was het aan Balzaretti om Juventus terug op gelijke hoogte te brengen. De verdediger trapte echter de bal naast het doel en schakelde zo zijn eigen ploeg uit.