Wie pakt de titel in 3e A

Bernd Brughmans
| 0 reacties
Wie pakt de titel in 3e A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 
In het derde en laatste deel van deze voorbeschouwing van derde klasse A worden de titelfavorieten besproken. De 3 favorieten zijn Geel, FCN St-Niklaas en Cappellen. De 2 andere ploegen, Turnhout en Doornik, zijn kandidaten die gaan strijden voor een eindrondeticket.
 
Verbroedering Geel
 
Verbroedering Geel is dé te kloppen ploeg, ook al beginnen ze met een achterstand van -6 punten. Het beschikt over een ploeg die vlot zou kunnen meedraaien in tweede klasse. Ze beschikken over een heel ervaren ploeg met spelers als Pelic, Van De Weyer, Ba en dit gekoppeld aan techniek met spelers als Caramazza en Hegelmeers. Wie gaat dit Geel bedreigen?
 
Prognose: Titelkandidaat
 
FCN St-Niklaas
 
Zoals elk jaar zal FCN St-Niklaas ook dit jaar weer gaan meedoen voor de prijzen. Ze beschikken misschien wel over het gevaarlijkste spitsenduo van derde klasse met de tandem Belfassi-Schockaert. Met Allachi en Laref beschikken ze ook over 2 gevaarlijke, technische flankspelers. De ploeg van de terugronde van vorig seizoen werd behouden en aangevuld met nog enkele jonge, talentvolle spelers.
 
Prognose: Titelkandidaat
 
R. Cappellen F.C.
 
Cappellen werd vorig seizoen voor de tweede opeenvolgende keer 2e. De kern van vorig seizoen werd behouden en aangevuld met aanvallend ingestelde aanwinsten, waaronder Jusic en Kubilskis. Als Cappellen nu ook tegen de kleinere ploegen de punten pakt, kan het wel eens dicht bij de titel komen.
 
Prognose: Titelkandidaat
 
KV Turnhout
 
Turnhout zag in het tussenseizoen 2 sterkhouders vertrekken met Jusic en Van Hemert, maar trokken de tandem Van Vlasselaer-Mbemba aan, die al enkele jaren samenspelen. Ze beschikken over een degelijk elftal en kunnen nog altijd rekenen op de flitsen van Bruno Versavel. Turnhout wordt een gevaarlijke outsider voor een eindrondeticket.
 
Prognose: Eindrondekandidaat
RFC Doornik
 
Doornik speelde vorig seizoen nog in de B-reeks en komt nu dus over naar de A-reeks. Het is een typische Waalse ploeg die moeilijk te bekampen is in het eigen schitterende stadion. Ze beschikken over heel wat ervaring met Delwarte, Di Tullio, Delbeeke en met De Vreese hebben ze een echte sluipschutter in de rangen. Zij kunnen misschien wel eens voor de verrassing zorgen.
 
Prognose: Eindrondekandidaat
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties