Feyenoord verrast met nieuwe spits

Harald Berings
| 0 reacties
Feyenoord verrast met nieuwe spits
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord heeft in de laatste uren van het transferseizoen alsnog een nieuwe spits kunnen binnenhalen. Na het vertrek van het aanvalskoppel Dirk Kuyt en Salomon Kalou zochten de Rotterdammers al een tijdje naar een offensieve aanwinst. Namen als Carlos Tévez, Claudio Pizarro en Iván Klasnic vielen in de Kuip, maar haakten stuk voor stuk af. Uiteindelijk leek de keuze op de Braziliaan Wagner Love te vallen, die weg mocht bij CSKA Moskou.

Peter Bosz, technisch directeur bij Feyenoord, had echter wel zin in een verrassing, en kon vanavond Angelos Charisteas voorstellen als nieuwe spits. De 25-jarige Griek wordt overgenomen van Ajax en tekende voor drie jaar in de Kuip. De transfersom zou naar verluidt rond de vijf miljoen euro bedragen. "Dit is de club waar ik op zat te wachten", vertelde Charisteas aan het Nederlandse Voetbal International. "Ik heb altijd gezegd dat ik in Nederland wilde blijven en Feyenoord is natuurlijk een grote club. De supporters doen me denken aan de Griekse fans. Ik kan dan ook niet wachten om in dat fantastische stadion mijn goals te gaan maken."

Op veel sympathie van die supporters hoeft de Griek voorlopig niet te moeten rekenen. Enkele fans verzamelden zich aan de Kuip om te protesteren tegen de transfer. Ze pikken het niet dat het bestuur publiekslievelingen als Kuyt en Kalou liet vertrekken (naar respectievelijk Liverpool en Chelsea) om dan als vervanger een Ajacied te halen. Het verhaal doet denken aan de transfer van Patrick Kluivert, eerder vandaag, naar PSV. Ook daar was de meerderheid van de supporters tegen de overgang gekant, maar liet het bestuur de transfer toch gebeuren.

Trainer Erwin Koeman is echter dolblij met de komst van Charisteas. "Ik heb altijd aangedrongen op zijn komst, dat was belangrijk voor mij omdat we door het vertrek van Kuyt en Kalou en de blessure van Castelen veel goals en assists hebben ingeleverde." Charisteas belandde in de winter van 2004 bij Ajax, nadat hij zes maanden eerder zijn land naar de Europese titel had gekopt. Hij scoorde twaalf keer in dertig wedstrijden voor de Amsterdammers, maar kon nooit een basisplek veroveren - noch onder Danny Blind, noch onder de huidige coach Henk ten Cate.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties