DFB Pokal: HBSC, Aachen & Gladbach door

Philippe Crols

Na de DFB Pokal-wedstrijden van vrijdag en zaterdag stonden er ook op zondag nog een behoorlijk aantal bekerwedstrijden geprogrammeerd. De echte topclubs speelden nagenoeg allemaal op zaterdag, maar ook op zondag kwamen er nog heel wat eersteklassers in actie. Hertha BSC, Alemannia Aachen en Borussia Mönchengladbach lieten zich niet verrassen en bekeren bijgevolg verder.

Darmstadt - Hertha BSC  0-1

Eersteklasser Hertha BSC was in de competitie dan wel degelijk begonnen, maar het bewees zondag weer eens toch nog niet geheel van die wisselvalligheid af te zijn. Tegen derdeklasser Darmstadt hadden de hoofdstedelingen meer dan negentig minuten nodig om de zaak in hun voordeel te beslechten. Pas in het begin van de tweede verlenging bezorgde Basturk zijn team de kwalificatie. HBSC dus een ronde verder, maar daar is het dan ook mee gezegd.

Chemnitzer - Alemannia Aachen  0-2

Zaterdag won Bochum in de DFB Pokal, maar werd Cottbus uitgeschakeld. Alemannia Aachen heeft er zondag voor gezorgd dat uiteindelijk toch twee van de drie neo-eersteklassers naar de volgende ronde gaan, want het won met 0-2 bij Chemnitzer. Na een halfuur had de eersteklasser de schaapjes al op het droge. Binnen de tien minuten had Reghecampf vanop de stip de bezoekers op voorsprong gebracht. Halverwege de eerste helft verdubbelde Rösler de score. Meteen ook de eindstand en Aachen lijkt na de eerste competitie-overwinning zijn draai zo stilaan gevonden te hebben.

Rossbach - Borussia Mönchengladbach  1-4

Met Rossbach had Gladbach op papier een makelijke loting en ook in praktijk kwam de eersteklasser nooit in de problemen. Aan de rust leidde Gladbach al met 0-3. Sverkos nam twee doelpunten voor zijn rekening en tussendoor maakte Ze Antonio de 0-2. Een kwartier voor tijd herleidde Kohns tot 1-3, maar een minuut later stond er weer een kloof van drie doelpunten op het bord. Delura legde de 1-4-eindstand vast.