DFB Pokal: Wolfsburg & Duisburg verder

Philippe Crols

In dit laatste overzicht van de DFB Pokal zijn er geen echte verrassingen terug te vinden, op een uitzondering na dan. Duisburg, Keulen, Unterhaching en Wolfsburg waren een voor een favoriet voor aanvang van hun partij en maakten die rol ook waar. Dat kon echter niet gezegd worden van München 1860. Die ploeg ging er wel, eerder verrassend, uit.

Bremerhaven - Wolfsburg  1-3

Op papier had Wolfsburg een makkelijke opdracht, maar in de praktijk draaide het wel even anders uit. De eersteklasser kwam via een strafschop van Hofland nog wel op voorsprong, maar nog voor rust werd die door Sahin ongedaan gemaakt. De wedstrijd leek ook lange tijd op verlengingen af te stevenen, maar in de laatste vijf minuten scoorde de eersteklasser in de persoon van Klimowicz nog twee maal en dus mag het nog minstens een rondje verder bekeren.

Ahlen - Duisburg  1-2

Duisburg startte tegen Ahlen als favoriet, maar makkelijk zou het voor de tweedeklasser niet worden. Een kleine tien minuten voor rust kwamen de bezoekers via Grlic op voorsprong, maar nog voor de pauze herstelde de thuisploeg met een doelpunt van Bamba het evenwicht. Een own-goal van Bediako op het uur bezegelde het lot van de thuisploeg.

Carl Zeiss Jena - Keulen  1-2

Ook Keulen speelde net als Duisburg vorig seizoen nog op het hoogste niveau en bekert, ook net als Duisburg, verder na een overwinning op Carl Zeis Jena. De bezoekers stonden na de eerste helft 0-2 voor na twee goals van Chihi. Toch werd het voor Keulen nog twintig minuten warm. Hasse scoorde toen immers de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Velbert - Unterhaching  0-3

Unterhaching speelde enkele jaren geleden ook nog op het hoogste niveau en was zondag ook favoriet in zijn partij tegen Velbert. Het maakte die rol ook waar en boekte een logische en simpele 0-3-overwinning. Lechleiter scoorde halverwege de eerste helft. Net na rust verdubbelde Kolomaznik dan de voorsprong en helemaal op het einde legde Spizak de eindstand vast.

Lübeck - 1860 München  1-0

De uitschakeling van 1860 München was nog wel een verrassing. Lübeck komt uit in de derde klasse en de collega's uit München in de tweede klasse. Lübeck bleek dus na negentig minuten bekervoetbal de betere van München. Een goal van Heun op het halfuur volstond voor de kwalificatie.