Analyse Real stelt orde op zaken

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real stelt orde op zaken
Foto: © SC

Na de tweede speeldag in de Primera División zijn er nog vier ploegen met het maximum van de punten. Barcelona, Sevilla, Getafe en Valencia konden ook hun tweede partij winnend afsluiten. Real Madrid stelde zondag ook orde op zaken op het veld van Levante. Na twee speeldagen stellen vooral bekerwinnaar Espanyol en Osasuna – toch vierde vorig seizoen – teleur.
 
Zaterdag won kampioen Barcelona vrij gemakkelijk van een mak Osasuna. Vooral onder impuls van de bedrijvige Eto’o klom de thuisploeg al vlug op voorsprong. Nog voor het halfuur verdubbelde de Kameroener de score en tien minuten voor rust legde Messi de eindstand al vast. Rijkaard liet zijn aanvoerder Puyol voor het eerst in vijf jaar op de bank starten. De Nederlandse oefenmeester wil zijn rotatiesysteem blijkbaar grondig doorvoeren. Barça etaleerde opnieuw mooi en efficiënt voetbal en lijkt alvast klaar voor de derde landstitel op rij.
 
Nog zaterdag ging Valencia winnen van Atlético Madrid. De Madrileense club begon met grootse ambities aan het seizoen, maar kreeg van de mannen van Quique Sánchez Flores onmiddellijk een enorme dreun. Op de eerste speeldag overtuigden de rojiblancos ondanks de overwinning ook al niet. Kapitein en publiekslieveling Fernando Torres mocht zelfs vroeger gaan douchen dan zijn ploegmaten na een tweede gele kaart. Dankzij de krappe zege blijft el equipo ché aan de kop van de rangschikking.
 
Zondag snoerde Real Madrid de criticasters (voorlopig) de mond door 1-4 te winnen op het veld van promovendus Levante. Van Nistelrooy lukte een hattrick en Cassano pikte ook nog een goaltje mee. Bovendien kan Capello binnenkort opnieuw een beroep doen op Ronaldo. De Braziliaan zal ongetwijfeld nog iets willen laten zien na zijn mislukt WK. Nieuwkomer Levante kreeg al acht doelpunten tegen en wist slechts één keer te scoren. Naast de drie grote: Barça, Real en Valencia lijkt Sevilla op dit moment de grootste kanshebber op een Champions League-ticket. De Andalusische club won afgelopen weekend alweer gemakkelijk met 1-3 van Real Sociedad.  “Drago” Dragutinovic (ex-Standard) viel in en maakte één van de drie doelpunten.
 
De verrassing van de speeldag was ongetwijfeld de winst van Recreativo ten nadele van Villarreal. El submarino amarillo had dit seizoen toch duidelijk vooropgesteld voor die Champions League-plaatsen te gaan. Cazorla bezorgde de bezoekers uit Huelva tien minuten voor tijd de overwinning. De nieuwkomers hebben een uitstekend competitiebegin met een vier op zes. Zaragoza kreeg revanche voor zijn verloren bekerfinale. De maños versloegen de Catalanen met 3-0. Bekerwinnaar Espanyol lijkt opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet te gaan ondanks de nieuwe namen in het bestuur en de technische staf. 
 
Real Betis zette de slechte prestatie van twee weken geleden recht door droogweg 3-0 te winnen van Athletic. De verdiblancos lijken alvast klaar voor de clash van dit weekend: de derby van Sevilla. Ook Getafe blijft het uitstekend doen: 1-0 winst van Racing. Toch hebben de mannen van Schüster het moeilijker om het spel te maken in thuiswedstrijden. Op verplaatsing speelt Getafe immers vaak op de counter. Door de overwinning blijven de Madrilenen wel mee op kop met Sevilla, Barcelona en Valencia.

De tegenstander van Standard in de Uefa-cup, Celta de Vigo won zondagavond in Catalonië van de nieuwe werkgever van Portillo, Gimnástic. De Madrileense spits maakte vanop de stip gelijk, maar vijf minuten later stond Celta alweer op voorsprong. Mallorca en Deportivo kwamen niet verder dan een troosteloos gelijkspel.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties