Weekendoverzicht: Topclubs falen

Philippe Crols

Speeldag vier in Duitsland dit weekend. Dat Bremen thuis onderuit ging tegen Stuttgart en Hamburg weer eens de mist in ging tegen Dortmund kan u elders op Voetbalkrant terugvinden. Voor de rest stonden er op zaterdag nog vier andere wedstrijden op het programma. Bayern en Nürnberg, twee van de drie leiders, presteerden allebei ondermaats. Op zondag ging ook Leverkusen de boot in en het heeft zijn competitie-start compleet gemist.

Arminia Bielefeld - Bayern München  2-1

Bayern München is na de eerste verliespartij van het seizoen leider af. Bielefeld, dat nog maar een puntje behaalde tot voor de confrontatie tegen Bayern, won van de kampioen met 2-1 nadat het eerst op achterstand was gekomen. Al na zes minuten had de nieuwste aanwinst van Bayern, Mark Van Bommel, de bezoekers op een 0-1-voorsprong gezet. Bayern leek dus op weg naar een makkelijke overwinning, maar halverwege de eerste helft maakte Wichniarek gelijk. Lange tijd leek de partij af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Kamper de thuisploeg de eerste zege van het nieuwe seizoen.

Nürnberg - Bochum  1-1

Schalke 04 zal in zijn vuistje lachen, want na Bremen en Bayern is ook Nürnberg er niet in geslaagd om zijn vierde competitiewedstrijd te winnen. Het had met Bochum nochtans de makkelijkste opdracht van allemaal, op papier weliswaar. Bochum was door de winst van Hannover op vrijdag de enige ploeg die nog geen punt bij elkaar had gevoetbald. Na tien minuten spelen kwamen ze in Nürnberg wel op voorsprong door een doelpunt van Gekas. Polak zorgde op het halfuur voor de gelijkmaker, maar verder dan dat kwam Nürnberg niet meer. Het is voorlopig wel alleen leider met acht punten uit vier wedstrijden en Bochum is in ieder geval van die vervelende nul af.

Cottbus - Mainz  2-0

Mainz begon hoopvol aan de competitie, maar inmiddels moet men weer realistisch zijn en weten dat degradatievoetbal allicht hun deel zal zijn. Tegen promovendus Cottbus werd er met 2-0 verloren. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Kort na rust scoorde Radu de openingsgoal. Op het uur verdubbelde Munteanu de score en legde daarmee ook meteen de eindstand vast. Cottbus telt nu al zeven punten en staat zo op gelijke hoogte van kampioen Bayern.

Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach  4-2

Na twee verliespartijen op rij, boekte Aachen zaterdag zijn tweede winstpartij op rij. Slachtoffer van dienst was Gladbach dat zijn twee thuiswedstrijden al won, maar buitenshuis al twee maal kansloos was. Het werd een doelpuntrijke bedoeling in Aachen. Na zeven minuten stond de thuisploeg al op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Reghecampf. Schlaudraff scoorde iets over het halfuur de 2-0 en de troepen van nieuwe trainer Frontzeck leken op weg naar een makkelijke zege. Kort na rust scoorde Kahe echter de aansluitingstreffer voor de bezoekers, maar een minuut later zorgde Ebbers weer voor een veilige voorsprong, 3-1. Vijf minuten voor tijd trof Schlaudraff voor de tweede maal raak, 4-1. Ook Kahe scoorde zaterdag twee maal in Aachen. Hij legde de 4-2-eindstand vast.

Eintracht Frankfurt - Leverkusen  3-1

Frankfurt heeft na vier wedstrijden nog altijd niet verloren. Het speelde eerst drie maal gelijk en won op zondag van Leverkusen. Dat is met een vier op twaalf zeer slecht van start gegaan. Net na rust had Madouni de bezoekers nochtans wel op voorsprong gebracht, maar lang stond die voorsprong niet op het bord. Takahara maakte drie minuten later alweer gelijk. De thuisploeg ging door. Twintig minuten voor tijd zorgde Thurk voor de voorsprong voor Frankfurt en Ochs maakte het in de slotfase helemaal af. Bij Leverkusen is het crisis.