Analyse Koplopers laten steek vallen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Koplopers laten steek vallen
Foto: © SC

Na de vierde speeldag in de Nederlandse eredivisie heeft geen enkel team meer het maximum van de punten. Zowel Ajax als AZ lieten punten liggen.
 
AZ sleepte zondag in het eigen stadion met moeite een puntje in de wacht tegen het stugge FC Twente. Vooral het feit dat de ploeg de laatste minuten met tien man verder moest heeft de Alkmaarders punten gekost. Opvallend was wel de sterke invalbeurt van Moussa Dembele. De jonge Belg was verantwoordelijk voor het behaalde punt.
 
Koploper Ajax ging in de topper tegen Roda JC roemloos ten onder. De Limburgers waren op alle vlakken de meerdere en wonnen dan ook verdiend. De gedeelde leidersplaats met AZ en Groningen is een mooie beloning. Ook bij Roda speelden de Belgen zich in de kijker. Onder meer De Fauw bewees dat hij enorm veel in zijn mars heeft.
 
Groningen is de derde koploper. De Noorderlingen kruipen wat op kousenvoeten door de competitie heen, maar ze bewijzen wel dat hun vijfde stek van afgelopen jaar geen uitschieter is.
 
Feyenoord mocht even dromen van een gelijkspel in de semi-klassieker tegen PSV, maar de Rotterdammers zijn nog verre van genezen. Hun spel is nog steeds onvoldoende en Charisteas is nog altijd niet ingespeeld. Bij PSV maakte Patrick Kluivert alvast zijn debuut. Ondanks de perikelen die de overgang met zich meebracht, lijken de supporters alvast hun hoop op de oud-international gevestigd te hebben.
 
ADO Den Haag heeft zijn start compleet gemist. De residentieclub heeft immers nog altijd een schamele nul achter z'n naam staan. Ook tegen RKC wist de ploeg wederom niet te overtuigen. Indien er niet snel verandering optreedt, dreigt het een bijzonder zwaar en lang seizoen te zullen worden in Den Haag.
 
Van de overige degradatiekandidaten doen Heracles en Excelsior Rotterdam het alvast uitstekend. Ze staan respectievelijk op een zevende en achtste plaats in de rangschikking. Heracles versloeg afgelopen weekend op indrukwekkende wijze FC Utrecht. Excelsior won dan weer knap met 3-2 van Willem II.
 
Verder versloeg NAC nog Vitesse en won Heerenveen heel eenvoudig van NEC. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties