Trabzonspor speelt thuis gelijk

Emre Karayavuz

Trabzonspor kwam in het eigen Avni Aker stadion niet verder dan een gelijkspel tegen Konyaspor. Waar de ploeg vorige week nog een overtuigende overwinning boekte in Istanbul op Besiktas, stelde het afgelopen weekend teleur.

Ziya Dogan kwam met een andere opstelling dan tegen Besiktas. Marcelinho, Szymek, Murat Ocak en Kiki Musampa zaten op de bank.
Het begon al gelijk slecht voor Trabzonspor. Een kort genomen vrije trap werd slecht verdedigd en Da Silva mocht vrij inschieten van buiten de zestien. Jefferson zat er met de handen nog aan maar een treffer kon hij niet voorkomen, 0-1 voor de gasten.
Daarop begon Trabzonspor een aanvalsoffensief wat in de 27e minuut resulteerde tot een doelpunt van Ersen Martin. De speler ronde af op goed aangeven van Gokdeniz.

In de tweede helft ging Trabzonspor op zoek naar de overwinning en kreeg het via Stephanov een uitgelegen kans. De speler kreeg na een corner de bal voor zijn voeten in de zestien, maar faalde echter oog in oog met de keeper. In de 61e minuut kreeg aanvoerder Huseyin de rode kaart en moest de thuisploeg verder met tien man. Marcelinho en Szymek mochten nog invallen, maar dat hielp ook niet verder, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.