Clash in Camp Nou

Dave Sentobin
| 0 reacties
Clash in Camp Nou
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vierde speeldag in de Primera División staan er weer enkele leuke affiches op het programma. Zo gaat Real Madrid op bezoek in het Manuel Ruiz de Lopera-stadion en spelen de leiders Barcelona en Valencia tegen elkaar. Atlético probeert in Andalusië eindelijk eens Sevilla een nederlaag aan te smeren. De club is sinds april ongeslagen. Racing probeert op het veld van Gimnástic zijn eerste punten te sprokkelen.
 
Ondanks de goede klassering probeert Real Madrid zaterdagavond in Sevilla zijn  imago op te poetsen tegen Real Betis. Doelman Casillas verloor nog geen enkele keer in het Manuel Ruiz de Lopera-stadion. Reyes en Sergio Ramos – alle twee ex-Sevilla – zullen een warm onthaal van de supporters krijgen. Trainer Capello kondigde alvast aan dat hij enkele verschuivingen in het elftal zal doorvoeren met het oog op de Champions League-ontmoeting tegen Dinamo Kiev. De pas herstelde Raul en Roberto Carlos zitten zeker op de bank. De stilaan herstelde Ronaldo, Helguera en Salgado maken geen deel uit van de kern.  Betis-coach Irureta kan niet rekenen op de geblesseerden Abella, Rivas, Arzu, Assunçao en Dani.
 
De topper van de speeldag is ongetwijfeld de partij in Camp Nou, Barcelona – Valencia. Beide ploegen hebben nog het maximum van de punten en staan met Sevilla aan de leiding. De bezoekers zien de partij tegen de blaugranas als een waardemeter. Coach Quique Flores wil kijken of zijn ploeg klaar is voor de grote wedstrijden en spreekt zelfs van de beste wedstrijd van dit moment. Bij de thuisploeg maakt Saviola voor het eerst deel uit van de kern. Het is geleden van het seizoen 2000-2001 dat Barcelona nog eens kon winnen in eigen stadion van el equipo ché. Rivaldo scoorde drie keer en Baraja kon de nederlaag niet vermijden met zijn twee treffers. 
 
Co-leider Sevilla krijgt met Atlético een ploeg op dreef op bezoek. De mannen van Aguirre lijken eindelijk hun draai gevonden te hebben. De oefenmeester kan over de hele kern beschikken om een selectie te maken voor de match tegen de competitieleider. Kun Agüero lijkt na zijn goede prestatie van afgelopen zondag opnieuw op een basisplaats te mogen hopen. Deportivo reist naar Valencia om Levante partij te geven. De promovendus behaalde vorige week zijn eerste punten en probeert de goede lijn door te trekken tegen de vierde in de stand. De Galiciërs staan samen met Real Madrid op een gedeelde vierde plaats.
 
Met Villarreal – Zaragoza staat er op papier nog een leuke partij op het programma, maar beide ploegen vonden hun draai nog niet. Bij el submarino amarillo zijn er veel langdurig geblesseerden, maar één punt op negen is wel enorm weinig  voor de club uit Castellón. Vorige week verloor Forlán – in de zomer nog gegeerd wild op de transfermarkt – zijn basisplaats na bijna twee jaar vaste waarde. De aanvaller verklaarde ondertussen dat hij de beslissing van de trainer begrijpt en dat iedereen gewoon zo snel mogelijk wil klimmen in de rangschikking. Zaragoza doet het niet onaardig met een zes op negen.
 
Celta krijgt met Osasuna een ploeg op bezoek die na een moeilijke start vorige week zijn eerste overwinning kon boeken. Racing gaat in Catalonië op zoek naar zijn eerste overwinning op het veld van Gimnástic. De overige wedstrijden op zondag zijn Mallorca – Espanyol, Real Sociedad – Recreativo en Getafe – Athletic.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties