Hertha faalt, Schalke profiteert

Philippe Crols

Schalke 04 is na de zaterdagwedstrijden weer eventjes leider. Als Nürnberg zondag echter van Cottbus weet te winnen is het die leidersplaats weer kwijt. De Köningsblauen staan nu, samen met Bayern, op plaats een omdat de leider voor aanvang van speeldag vijf, Hertha BSC, bij Mainz niet verder kwam dan een gelijkspel.

Schalke 04 - Wolfsburg  2-0

Schalke 04 kreeg met Wolfsburg een op papier makkelijke opdracht voorgeschoteld. Wolfsburg won namelijk nog geen enkele keer deze competitie en ook in de Veltins Arena ging het ten onder. Bij Peter van der Heyden en co is het dus crisis. Gedurende de eerste helft hielden de bezoekers uit Wolfsburg wel stand, maar tien minuten na rust opende Kuranyi dan toch de score. Het duurde vervolgens wel tot de allerlaatste minuut vooraleer Schalke zekerheid kreeg over de overwinning. Spelmaker Lincoln maakte de 2-0. Schalke heeft nu tien punten en is dus voorlopig weer even leider.

Mainz - Hertha Berlijn  1-1

Nog geen week nadat men in Berlijn de leidersplaats had veroverd is men ze alweer kwijt. Met een bezoekje aan Mainz stonden de hoofdstedelingen nochtans niet voor een onmogelijke opdracht, maar gewonnen werd er toch niet. Net na rust bracht Diakite de thuisploeg zelfs op voorsprong. Lang kon men er echter niet van genieten, want enkele minuten na de 1-0 had Boateng de gelijkmaker al tegen de netten gewerkt. Dat was meteen ook de eindstand waardoor HBSC nu samen met Gladbach op plaats twee staat.