Shakhtar kan niet winnen van Olympiakos

Dirk Pieters

Shakhtar Donetsk - Olympiakos. Voor velen misschien één van de minst aantrekkelijke wedstrijden in de Champions League, maar zeker niet de saaiste van allemaal. Het duel tussen beide ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Twee keer kwam de ploeg van Trond Sollied op voorsprong, maar evenveel keer vocht Shakhtar zich opnieuw in de wedstrijd.

Iets voor het half uur bracht Konstantinou de bezoekers op voorsprong, maar niet veel later zorgde Hübschman voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar het bleef voor de rust op 1-1.

In de tweede helft was de thuisploeg veruit de betere ploeg, maar vergat het zijn kansen af te maken. Het kreeg iets over het uur dan het deksel op de neus. Castillo bracht Olympiakos, tegen de gang van het spel in, op 1-2. Lang duurde het feestje niet want amper één minuut later zorgde Marica voor de 2-2. Meteen ook de eindstand.

Door dit gelijke spel hebben beide ploegen nu één punt. AS Roma staat tweede met drie punten en het Spaanse Valencia behaalde zes op zes. [AN]