Mancini staat voor examen

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Mancini staat voor examen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vijfde speeldag in de Serie A is er één zonder topper, maar voor Inter staat er heel wat op het spel.

Na het debacle in de Champions League staat er voor Inter-coach Roberto Mancini (foto) heel wat op het spel. Patron Moratti liet verstaan dat de coach maar beter zorgt dat hij de volgende opdrachten winnend afsluit, of zijn opvolger zou wel eens vlug kunnen klaarstaan. In de wandelgangen worden de namen van Ranieri en Eriksson genoemd.

De Nerazzurri staan in de Serie A wel aan de leiding en willen die plaats consolideren op het veld van Cagliari. Vorig seizoen eindigde het duel in een puntendeling en dat is het minimum wat ook de thuisploeg wil overhouden aan deze confrontatie, want de Rossoblu tellen nog maar 2 punten. Op het middenveld wordt het aanpassen voor Inter, want Vieira is nog steeds geschorst, Cambiasso nog steeds geblesseerd en ook Stankovic raakt misschien niet fit.

AC Milan moet de 3 punten thuishouden in de wedstrijd tegen Siena. Na de akkefietjes tussen spelers en trainer kan er maar best geen puntenverlies geleden worden. Eerder was er een ruzie tussen Ancelotti en Seedorf en deze week uitte Kakà zijn ongenoegen over het spelsysteem. De sfeer bij de Rossoneri lijkt niet optimaal, ondermeer dankzij het rotatiesysteem. Bij Siena is het oppassen voor de Liechtensteiner Frick, die bijzonder goed bij schot is in het seizoensbegin.

Palermo wil opnieuw aanknopen met de overwinning en zal die moeten zoeken op het veld van Chievo. Het wordt een bijzondere wedstrijd voor Amauri, Barzagli en Corini (foto): de drie Rosaneri kwamen ooit nog uit voor Chievo. Aan de andere kant staat Godeas tegenover de ploeg waar hij vorig seizoen nog speelde. Chievo kende een mislukte start, zowel nationaal als Europees, en wil dringend hogerop.

AS Roma mag geen misstap begaan tegen Empoli. De bezoekers waren vorig weekend wel verrassend te sterk voor Palermo. Bij winst springt Empoli trouwens over Roma in het klassement. De Romeinen kennen nog steeds offensieve beperkingen, door de blessures van Mancini, Taddei en Vucinic. Montella zal opnieuw als enige spits fungeren, gesteund door Totti.

Met Messina en Livorno staan twee goed gestarte teams tegenover elkaar. Beiden willen natuurlijk bevestigen. De thuisploeg zal dat wel moeten doen zonder de geschorste Iuliano. Bij de bezoekers staat Lucarelli voor enkele weken aan de kant en het valt af te wachten of Livorno dat kan opvangen. Met Danilevicius is zijn stand-in ook al geblesseerd, zodat de Ivoriaan Bakayoko wellicht plaatsneemt in de spits.

De andere wedstrijden van de 5e speeldag:

Fiorentina - Catania
Atalanta - Reggina
Sampdoria - Parma
Torino - Lazio
Udinese - Ascoli



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties