Weekendoverzicht: Hamburg wint weer niet

Philippe Crols

Speeldag zes dit weekend in de Bundesliga. Vrijdag verloor Dortmund op eigen veld verrassend twee punten tegen Hannover. Zaterdagmiddag klopte Bremen makkelijk Gladbach en profiteerde zo maximaal van de uitschuiver van kampioen Bayern. Zaterdag stonden er buiten die twee partijen nog vier andere op het programma. Hamburg won weer niet en ook met Nürnberg gaat het minder.

Frankfurt - Hamburg  2-2

We zijn zes speeldagen ver in de Bundesliga en Vincent Kompany weet nog altijd niet hoe het voelt om een Bundesliga-wedstrijd te winnen. De verdediger stond zaterdag negentig minuten lang tussen de lijnen en zag hoe zijn ploeg tien minuten voor rust weer eens op achterstand kwam. Meier was de gevierde man voor de ploeg die zich de afgelopen week kwalificeerde voor de groepsfase van de Uefa Cup. Net na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Ljuboja maakte de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later stonden de bezoekers echter voor een tweede maal op achterstand na een goal van Amanatidis. Sanogo bezorgde zijn team twinitig minuten voor tijd toch nog het vijfde punt van het seizoen.

Alemannia Aachen - VFL Bochum  2-1

Alemannia Aachen kende een moeilijk begin, maar geraakt stilaan op toerental. Ook Bochum draait de laatste weken beter en kwam ook in Aachen op voorsprong. Gekas scoorde na een dik halfuur de 0-1. De thuisploeg had die situatie vijf minuten na rust alweer helemaal omgekeerd. Schlaudraff maakte eerst gelijk en een minuut later scoorde Rosler de winning-goal. Aachen telt nu negen punten, Bochum is laatste met vier punten.

Bielefeld - Cottbus  3-1

Cottbus is zijn status van beste promovendus kwijt. Na verlies in Bielefeld is die eer nu weggelegd voor Aachen. Cottbus kwam na twintig minuten wel op voorsprong na een goal van Munteanu, maar in de tweede helft keerde het helemaal. Meteen na rust trof Zuma raak. Op het uur zorgde Wichniarek voor de 2-1 en tien minuten later legde Masmanidis de eindstand vast, 3-1.

Nürnberg - Mainz  1-1

Nürnberg was heel goed aan het seizoen begonnen, maar de laatste weken kan er niet meer gewonnen worden. Ook tegen degradatiekandidaat Mainz kwam het niet verder dan een 1-1. Nochtans was de thuisploeg halverwege de eerste helft wel op voorsprong gekomen na een goal van Polak. Nürnberg moest het de hele tweede helft wel met een man minder doen na de uitsluiting van Mnari. De thuisploeg leek stand te houden, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Babatz de bezoekers een punt.