Deelkens wil schorsing aanvechten

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Deelkens wil schorsing aanvechten
Foto: © SC

Er is dit jaar al veel discussie geweest omtrent de prestaties van de nationale scheidsrechters. Ook dit weekend zorgden enkele betwistbare beslissingen voor veel ophef. Zo kreeg Sint-Truiden-doelman Bart Deelkens een rode kaart voor handspel. Tv-beelden wijzen echter uit dat hij buiten het strafschopgebied de bal niet meer met de hand beroerde.

Gesterkt door dit bewijsmateriaal wil Deelkens zijn schorsing aanvechten voor het Sportcomité. "Ik ben genoeg gestraft," vindt de STVV'er. "Ik hoop dat ik met de tv-beelden het gelijk aan mijn kant krijg. De extra speeldag schorsing als gevolg van mijn rode kaart verdien ik niet." 

In disciplinaire zaken mogen spelers beeldmateriaal gebruiken om hun gelijk te bewijzen. Zo kunnen spelers hun (onterechte) schorsing alsnog ontlopen. Wanneer er een klacht wordt ingediend tegen een scheidsrechter zijn deze echter niet geldig.

Scheidsrechter Jean-Baptiste Bultynck voelde zich achteraf niet schuldig over de uitsluiting van Deelkens. "Ik volg mijn assistent-scheidsrechter in deze fase en kan dan niet anders dan rood geven," verdedigt Bultynck zijn beslissing. "Bovendien was Deelkens de laatste verdediger en ontneemt hij de tegenstander een doelkans." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties