Analyse SV Zottegem wipt over E. Zele naar topvijf

Guillaume Belaey
SV Zottegem wipt over E. Zele naar topvijf

Op de voorbije speeldag veranderde er niet veel in de topvijf. Slechts E. Zele valt weg na de puntendeling tegen St. Gillis-Waas. Mede hierdoor klimt SV Zottegem na nipte thuiswinst tegen Oostende naar de vijfde plaats.

Het Oostvklaamse derby tussen E. Zele en St. Gillis-Waas was eerder een gesloten wedstrijd waarin eigenlijk bijna niets te beleven viel. Beide ploegen kregen amper één kans om te scoren. Bezoeker De Vos haalde vergeefs van ver uit, thuisspeler Vereertbruggen knalde op de deklat.

SV Zottegem onderging aanvankelijk de wet van Oostende hoewel doelman De Cabooter tot tweemaal toe niet te verslaan bleek. In de tweede heflt egaliseerde de partij waarin Spitaels tevergeefs een strafschop claimde voor de thuisploeg. De kustploeg zag met lede ogen hoe Narayaninnaiken, De Rijcke en Frenandes mogelijkheden om te scoren onbenut lieten. Het was slechts op een diefje dat Van Steenberge in de toegevoegde tijd de winninggoal voor de thuisploeg scoorde.

Leider SC Wielsbeke kon slechts na een uur het enige doelpunt scoren die goed was voor een nieuwe driepunter en het behouden van de leidersplaats. In blessuretijd kwam Evergem nog opzetten en er was een uitstekende thuisdoelman Tielens nodig om Vankershaver te beletten dat Wielsbeke zijn vijfde zege op rij boekte.

Het schokeffect bij Wevelgem omwille van die trainerswissel duurde slechts een kwartier. Daarna deemsterde de armada van trainer Gilbert Bodart volledig weg. In de aanvangsminuten had weliswaar Dever de thuisploeg op voorsprong gezet. In het slotkwartier kwam Gent-Zeehaven via De Backer dicht tegen de gelijkmaker hoewel doelman Deldaele overeind bleef. Acht minuten voor tijd knalde Taillieu de verdubbeling op het bord.

URS Centre en SV Rumbeke zorgden voor spektakel want vooral de West-Vlaamse bezoekers scoorden hun eerste doelpunten. Met verve trouwens want vier keer werd de thuisdoelman suksesvol op de korrel genomen. De Henegouwse ploeg deed dat evenzeer zodat de toeschouwers aan hun trekken kwamen. Opmerkelijk dat Rumbeke in het slotkwartier nog met 4-2 in het krijt stond en toch nog een gelijkspel forceerde.

St. Eloois-Winkel kreeg het tegen Diksmuide niet gemakkelijk. Het waren trouwens de bezoekers die een zwak Winkel in de tang hielden. Na een kwartier had Planquette Diksmuide voorsprong gegeven. In een dol vierde kwartier wist Winkel die scheve situatie helemaal recht te zetten met twee doelpunten van De Keyzer waarvan één op strafschop.

Halfweg eerste helft tilde Verhaeghe Izegem op voorsprong tegen WS Lauwe. De lob van Seynhaeve kende minder geluk om te verdubbelen. Net voor het ingaan van het slotkwartier werd thuisspeler Debo (2x geel) uitgesloten zoadat Lauwe kwam opzetten maar de beste kansen niet kon afwerken.

Het Henegouwse derby tussen Heppignies en Houdeng eindigde zoals het begon: zonder doelpunten. Beide defensies bleven de situatie baas en anderzijds lieten de doelmannen, wanneer nodig, zich gelden.