De Sart: 'Met acht ploegen is alles mogelijk'

Thomas Dubois
| 0 reacties
De Sart: 'Met acht ploegen is alles mogelijk'
Foto: © SC

Het was gisteren een goede dag voor het Belgische voetbal. Enkele uren voordat de Rode Duivels Azerbeidzjan versloegen, won de Belgische beloftenploeg met 1-4 in Bulgarije en kwalificeerde het zich zo voor het EK, dat in juni in Nederland plaats vindt. Jean-François De Sart, coach bij de beloften, gaf tekst en uitleg aan Sporza. "Door de intimidatie van de Bulgaren moesten we agressief spelen. We bleven goed overeind en konden uiteindelijk de 0-1 scoren via De Smet en de 0-2 via Martens."
 
"In de tweede helft scoorde Bulgarije de aansluitingstreffer en kwamen we onder grote druk te staan. Maar we zijn goed blijven voetballen en slaagden erin om op het einde nog het verschil uit te diepen." De Sart keek ook al even vooruit naar dat EK. "Met acht ploegen is alles mogelijk. Kijk maar naar Oekraïne, dat vorig jaar de finale haalde. Veel spelers zullen zich in de kijker willen spelen."
 
De acht deelnemende ploegen aan het EK zullen in twee groepen van vier ingedeeld worden. De eerste twee van iedere groep gaan door naar de halve finales. Die vier mogen ook deelnemen aan de volgende Olympische Spelen in Peking. [AN]
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties