Analyse Lokomotiv dé verliezer in titelstrijd

Luc Goderis
| 0 reacties
Lokomotiv dé verliezer in titelstrijd
Foto: © SC

Spartak Moskou heeft zaterdagnamiddag een prima zaak gedaan in de Russische titelstrijd.  De Moskovieten wonnen in eigen huis de topper van de speeldag met 1-0 van Zenith St. Petersburg, de club van trainer Dick Advocaat.  
Het enige doelpunt van de wedstrijd werd, diep in blessuretijd, door Vladimir Bistrov gemaakt.  Spartak liep zo niet alleen drie punten verder uit van de rechtstreekse concurrent uit Sint Petersburg, maar beende zo ook leider Lokomotiv bij in de stand.
 
Twee uur later deed CSKA Moskou de beste zaak van het weekend.  De regerende landskampioen haalde in eigen huis een 0-1 achterstand op en wipte hierdoor zelfs over Lokomotiv Moskou naar de kop van de rangschikking.  
Tien minuten voor de rust had Salim Benachour de bezoekers uit Kazan op voorsprong geschoten, maar na de herneming zette CSKA, via Yuri Zhirkov en Dudu, de scheve situatie op amper vier minuten recht.
 
Stadsgenoot Lokomotiv Moskou wist 's avonds het stadsderby met FK Moskou niet te winnen en was hierdoor de grote verliezer van de dag.  
Het team van Slavoljub Muslin kreeg voor het eerst in 19 competitiewedstrijden een nederlaag aan de broek.  Pablo Barrientos zorgde zo'n kwartier voor affluiten voor het enige doelpunt van de avond.
 
Onderaan de rangschikking deed Torpedo Moskou de beste zaak.  Bij promovendus Spartak Nalchik speelde het troosteloos 0-0 gelijk, maar wipt hierdoor wel over Dinamo Moskou weg uit de degradatiezone.  Dinamo, dat zich voor het seizoen als één van de titelkandidaten beschouwde, verteerde de monsterverplaatsing naar Vladivostok immers niet al te goed.  Luch Energiya won de wedstrijd makkelijk met 3-1.

Volgende week staat opnieuw een topper geprogrammeerd.  Zenith St. Petersburg ontvangt dan op zondag Lokomotiv Moskou.  Op zaterdag bezoekt CSKA, Amkar Perm en gaat Spartak Moskou op bezoek bij de buren van Torpedo.

Alle resultaten :
Luch Energiya Vladivostok 3-1 Dinamo Moskou
Spartak Nalchik 0-0 Torpedo Moskou
Amkar Perm 1-0 Saturn Moskou
Lokomotiv Moskou 0-1 FK Moskou
CSKA Moskou 2-1 Rubin Kazan
Rostov FK 2-1 Tom' Tomsk
Kriliya Sovetov Samara 2-0 Shinnik Yaroslavl
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties