Analyse Meldert blijft in het sukkelstraatje

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Meldert blijft in het sukkelstraatje
Foto: © SC

Net als vorig seizoen miste Verbroedering Meldert zijn competitiestart. Bijna halverwege de heenronde bevind Meldert zich met vier punten nog altijd onderaan. Kampenhout klopte enigszins verrassend Rupel Boom en springt ook over Boom in het klassement. Berchem leed zijn derde thuisnederlaag, Eendracht Aalst zette de puntjes nog eens op de i.
 
Als er één ding was dat Meldert vreesde, dan was het wel een gemiste competitiestart. Toch is het zover gekomen. Er werd nog niet gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. De thuismatch tegen Ukkel leek de ideale gelegenheid om de eerste zege te boeken, maar twee doelpunten van Busschaert sneden Verbroedering Meldert de adem af. Verbroedering staat derdelaatste en zal blij zijn dat het nu twee weken krijgt om te bezinnen. Ukkel deed natuurlijk een gouden zaak en bezorgde zichzelf een beetje ademruimte.

Kampenhout hoopte gelanceerd te zijn na de eerste winst tegen Ukkel. Afgelopen weekend werd er in ieder geval al bevestigd. Fifi Solomon verkeerde in een superdag en scoorde driemaal tegen Rupel Boom. Nochtans leek Boom na een 6 op 6 onder Spaenhoven bezig aan een opmars. Ondanks een behoorlijke partij tegen Aalst lijkt die opmars nu toch even gestuit. 

Opwijk is het blijkbaar gewoon aan het worden om thuis vijf keer te scoren. Dat was immers tijdens de twee laatste duels het geval. Net als vorige week werd er met overdreven cijfers gewonnen. Zo houdt Opwijk de aansluiting met het leidersduo. Mike Van Laethem was alvast weer in zijn dagje. Met Woluwe-Zaventem lijkt het bergaf te gaan. Na een 8 op 12 volgde er een 0 op 9. De bekerpartij tegen Westerlo kan misschien voor wat afleiding zorgen. 

Net op het moment dat Berchem op weg naar de top leek te zijn werd er thuis zwaar verloren. SV Temse scoorde drie keer in het laatste kwart van de wedstrijd en telde Berchem zo uit. Tot overmaat van ramp voor Berchem werd Pinson op het einde nog uitgesloten. Berchem heeft er een bizar begin opzitten: alle uitwedstrijden gewonnen, maar ook drie van de vier thuiswedstrijden verloren. Temse doet weer een stap voorwaarts en komt in de stand op gelijke hoogte van Berchem.

Eendracht Aalst beleefde een heerlijke zondagnamiddag. In het eigen Pierre Cornelisstadion werd er dit keer zes keer gescoord. Van die zes doelpunten nam Arne Dugardeyn er twee voor zijn rekening. Aalst haalde dus weer fors uit, Grimbergen was het slachtoffer. Grimbergen moet zijn punten natuurlijk niet halen tegen tegenstanders van dit kaliber en kan deze wedstrijd maar best snel vergeten. Eendracht Aalst blijft door de competitie walsen. 

Achteraan heeft Grimbergen nog altijd het gezelschap van Schoten. Tegen SV Bornem werd er begonnen met Cliff Mardulier in doel. Die moest zich in het laatste halfuur twee keer gewonnen geven.  Met drie punten uit zeven wedstrijden ging het competitiebegin volledig de mist in voor Schoten. Voor SV Bornem gaat nog altijd alles naar wens. Bornem won voor de zesde keer dit seizoen en geeft Aalst geen duimbreed toe. 

Dilbeek blijft mooi meedraaien in de top vijf. Dit keer werd er een zuinige overwinning geboekt tegen Eendracht Opstal. Dilbeek deelt de vierde plaats nu met Lebeke-Aalst. Eendracht Opstal blijft ondanks deze nederlaag in de eerste helft van het klassement staan, al moet de ploeg wel nog steeds Woluwe-Zaventem naast zich dulden.

Olympia Wijgmaal is er in geslaagd een nieuwe nederlaag te vermijden. Tegen SK Lebeke-Aalst werd er gelijk gespeeld. Geen van beide ploegen kwam tot scoren. Wel werd er een speler van zowel Wijgmaal als Lebeke-Aalst uitgesloten. Wijgmaal bekleedt nu met zes punten de twaalfde plaats. Lebeke-Aalst is nog steeds vierde, maar ziet de ploegen uit de top drie wel verder weglopen.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties