Interview Ontgoochelde trainer Alain Merckx

Gentil Dossche
| 0 reacties
Ontgoochelde trainer Alain Merckx
Foto: © SC

Na afloop van de partij tegen Ukkel was het doodstil in de kleedkamer van Verbroedering Meldert. Bij de supporters overheerste dan weer een gevoel van berusting. Trainer Merckx reageerde ontgoocheld.
 
Dit soort matchen verliezen kan bij de eindafrekening duur te staan komen.
Alain Merckx: Dit zijn wedstrijden, die je gewoon moet winnen. Maar de eerste helft wordt al bijzonder laks begonnen. Daarenboven slikken we twee treffers waarvoor ik misschien wel tien keer heb gewaarschuwd. Na een kwartier mag dan aan een achtervolging wordt gedacht, wetende dat er al zo moeilijk wordt gescoord. Gevolg: de kopjes naar beneden. Koppel dit dan nog eens aan een flinke portie pech, met de blessure van Van Nyvel, en schoten die van de lijn werden gekeerd en een doelpoging van Van Den Bossche, die op de lat strandt.
 
Vorig jaar verliep de eerste periode ronduit rampzalig. Vanaf de tweede liep het stukken beter.
Alain Merckx: De zaken zijn ditmaal niet te vergelijken. De kern van vorig seizoen was stukken sterker. Ditmaal zijn verschillende spelers onbeschikbaar en boet de groep daardoor aan kwaliteiten in. Komt daarbij dat enkelen het moeilijk hebben om te bevestigen.
 
Hoe kijk je tegen een week rust aan?
Alain Merckx: Ach, het enige dat in de gegeven omstandigheden deugd zou doen, is een zege. Ukkel was echt wel een bescheiden tegenstrever, doch de factor geluk liet hen niet in de steek en ons wel.
 
De eerste helft verliep toch wel op een zeer matig niveau.
Alain Merckx: Wat wil je. Na minder dan een kwartier slikken we een vermijdbaar doelpunt, waarbij onze defensie zich niet attent genoeg toont. Voorin zitten we ook al met grote problemen, die hun basis in het middenveld vinden. Net dit laatste euvel kan ik niet oplossen. Ik kan echt geen beter middenveld opstellen bij gebrek aan valabele krachten. Hiervoor had ik wel gewaarschuwd. Helaas heeft men me bij de transfers hierin niet gevolgd. Er zijn echt geen alternatieven. Derraz en Laseure zijn nog minstens twee weken onbeschikbaar. Haegeman sukkelt van de ene blessure in de andere en kon maar nauwelijks trainen. Tja, dan weet je het wel, zeker?        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties