Analyse SV Oudenaarde blijft verbazen

Kevin Vanbuggenhout
SV Oudenaarde blijft verbazen

SV Oudenaarde blijft het schitterend doen in derde klasse A. Dit keer werd er gewonnen bij Cappellen. Door de nederlaag van Doornik in Geel voert Oudenaarde nu ook het klassement aan. Willebroek-Meerhof zit nog altijd zonder punten en SK Londerzeel leed in Mechelen zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Cappellen wil het maximum halen uit de belangrijke wedstrijden die nu op het programma staan. Tegen SV Oudenaarde lukte dat niet. De wedstrijd leek lange tijd op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, tot Oudenaarde twee keer scoorde in evenveel minuten. Daardoor was de wedstrijd natuurlijk meteen beslist. Cappellen geraakt maar niet weg achteraan terwijl Oudenaarde de nieuwe leider is.

Willebroek-Meerhof stond tegen Torhout voor een uiterst belangrijke wedstrijd. Die wedstrijd begon voor Willebroek-Meerhof overigens als een droom. Gilles De Bilde opende al snel de score en niet veel later stond het al 2-0. De droom werd echter een nachtmerrie, want na de rode kaart voor Kevin Leemans maakte Torhout in vijf minuten tijd de achterstand ongedaan. In de tweede helft besliste Van Der Donck de match nog in het voordeel van Torhout. Willebroek-Meerhof staat nog steeds puntenloos laatste, Torhout doet het voorlopig verrassend goed in deze competitie.

RC Mechelen ging tegen SK Londerzeel op zoek naar zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. Geen simpele opdracht, want Londerzeel had nog niet verloren. Toch had RC Mechelen aan het eind van de avond de scalp van Londerzeel te pakken. Mechelen schuift op naar een gedeelde negende plaats en heeft nog twee punten minder dan Londerzeel.

Verbroedering Geel kon na enkele mindere weken in de topper tegen Doornik met niets minder dan de zege tevreden zijn. FC Doornik had tot nu toe echter nog niet verloren. Dat zou op het veld van Geel wel gaan gebeuren. In de openingsminuten van de tweede helft scoorde Geel twee keer en zo maakte het een onoverbrugbare kloof. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Doornik niet. Deze zege betekent een ferme opsteker voor Geel dat nu elfde staat. Doornik wordt in de stand voorbij gestoken door SV Oudenaarde.

Diegem Sport ontving FCN Sint-Niklaas. Nadat eerder Geel er al had verloren, ging met Sint-Niklaas een tweede titelkandidaat de boot in bij Diegem. Door de blessure van Pauwels kwam Médard voor het eerst aan de aftrap bij Diegem. Médard scoorde meteen het doelpunt wat later de winning-goal bleek te zijn. Diegem zit weer op het juiste spoor en houdt knap stand in de subtop. Sint-Niklaas heeft dat juiste spoor duidelijk nog lang niet gevonden.

KV Turnhout gaf SW Harelbeke partij. Turnhout scoorde ongeveer in het midden van de tweede helft het enige doelpunt uit de wedstrijd. Een belangrijke thuiszege dus voor Turnhout wat het puntentotaal nu op acht brengt. SW Harelbeke verloor nog maar eens met het kleinste verschil en betaalt het gebrek aan ervaring cash.

Standaard Wetteren lag gebrand op een tweede thuiszege. Verbroedering Meerhout was daar om dat te voorkomen. Een laat strafschopdoelpunt besliste de partij en Wetteren hield nipt de drie punten thuis. Daar is Meerhout, dat op vijf punten blijft steken, natuurlijk niets mee geholpen. Wetteren blijft aanklampen aan de top.

SK Maldegem lijkt maar geen einde te kunnen brengen aan de sportief mindere tijden. Ook tegen Péruwelz werd er verloren. Maldegem haalde een vroege achterstand nog op, maar moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven. Maldegem behaalde tot nu toe slechts één miezerig puntje en staat dan ook nog steeds laatste. Péruwelz daarentegen doet het schitterend en draait vlot mee bovenin.