KVSK United verkiest eigen talent

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United verkiest eigen talent
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Jean-Paul Eale Lutula bereikte enige tijd geleden een akkoord met KVSK United, maar de transfer van de Congolees gaat nu toch niet door. De jonge Roy Meeus maakt hierop de stap naar de A-kern.

De goedkeuring van Lutula zijn club van herkomst liet veel te lang op zich wachten waardoor de international niet kon opgesteld worden bij de Noord-Limburgers. Ondanks de doeltreffendheid van Lutula bij de reserven heeft KVSK United nu dus beslist om niet meer langer op hem te wachten. Om toch over een linkerflankaanvaller te beschikken wordt de 17-jarige belofte Roy Meeus definitief aan de A-kern toegevoegd.

"Ik heb Roy Meeus vorige donderdag heel bewust geselecteerd omdat deze jongen voldoende talent bezit. Hij kan zowel op links als in de spits opereren. Uiteraard zal hij nog moeten groeien, wat kan je ook anders verwachten van een 17-jarige. Deze club heeft één van de betere jeugdopleidingen van het land en daarom moeten de eigen jongeren de kans krijgen om in die eerste ploeg te geraken. Ondanks het surplus aan ervaring krijgt Roy van mij toch de voorkeur op Lutula", aldus de United-coach Peter Balette op de officiële website van de club.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties