Abbiati redt punt voor Granata

Maarten Vandenabeele

Dankzij een wereldpartij van doelman Abbiati pakte Torino een punt in Cagliari. Ook Messina en Empoli hielden elkaar in evenwicht.

In de eerste helft keken beide ploegen de kat uit de boom. De thuisploeg had wat meer kansen maar de 0-0 bij de rust was niet meer dan logisch. Na de pauze scoorde Stellone vrijwel onmiddellijk de 0-1, maar zijn doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Vanaf toen was het enkel nog Cagliari wat de klok sloeg: Suazo, Esposito, Budel kregen allen doelrijpe kansen, maar de doelman van Torino pakte uit met een aantal mirakels. Op een kopstoot van Suazo haalde hij nog maar eens een gemaakt doelpunt van de lijn. Wat de Rossoblu ook probeerden, scoren zat er niet in tegen deze Abbiati (foto).

Messina kwam tweemaal op voorsprong tegen Empoli, maar de bezoekers kwamen telkens terug. Na 9 minuten kon Rigano vrij de 1-0 binnenkoppen, maar daarna was Empoli de betere ploeg en ze kwamen dan ook verdiend langszij via Saudati, die met een subtiel tikje de 1-1 voorbij Storari schoot. Bij de start van de tweede helft kwamen de Sicilianen weer voor: Ogasawara zorgde voor 2-1. Buscè legde in de 64e minuut de eindstand vast: 2-2.