Ruhrderby onbeslist, Schalke leidt

Philippe Crols

Op de achtste speeldag stond het vast dat Schalke 04 de grote winnaar kon worden. Werder Bremen en Bayern München gaven elkaar immers ook partij. Schalke profiteerde ook maximaal van het puntenverlies van Bayern. Het won nipt van Hannover. Dortmund en Bochum speelden in hun partij 1-1 gelijk en Bielefeld ten slotte won met het kleinste verschil van Mainz.

Schalke 04 - Hannover 96  2-1

Schalke 04 overtuigde dit seizoen nog niet en ook tegen het bescheiden Hannover was het weer niet super, maar dat moest ook niet tegen een zwakke bezoekende ploeg. Na iets minder dan twintig minuten spelen kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Na een afgeweken vrijschop van Lincoln scoorde Bajramovic de 1-0. De 2-0 volgde tien minuten later en was zeer mooi. Lincoln bediende met een hakje Kobiashvili en die verdubbelde de score. Hannover leek in de eerste helft niet in zijn kansen te geloven, maar na rust zorgde een snelle aansluitinstreffer ervoor dat het geloof terugkwam. Rosenthal maakte de 2-1. Echt grote kansen op de gelijkmaker kregen de bezoekers niet meer. Schalke blijft aan de leiding staan terwijl er voor Hannover nog altijd degradatiezorgen zijn. Het staat namelijk voorlaatste.

Dortmund - Bochum  1-1

Vrijdag al stond een Ruhrderby op het programma. Rode lantaarn Bochum trok naar Dortmund dat de kans op aansluiting met de top weer eens liet liggen. Na een halfuur spelen kwam Bochum zelfs op voorsprong. Gekas omspeelde Weidenfeller en schoot de 0-1 binnen. Vijf minuten later was de gelijkmaker alweer een feit. Smolarek schoot de 1-1 onder Bade in doel. Daar bleef het ook bij. Dortmund staat gedeeld vijfde met twaalf punten, Bochum blijft alleen laatste met vijf puntjes.

Bielefeld - Mainz  1-0

Bielfeld zal het dit seizoen vooral van zijn thuiswedstrijden moeten hebben. Dat kunnen we afleiden uit de eerste acht speeldagen. Afgelopen weekend won Bielefeld opnieuw in eigen huis. Mainz was het slachtoffer van dienst en dwaalt zo af richting degradatiezone. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd een kwartier voor tijd gemaakt. Westermann kon na een hoekschop van dichtbij de 1-0 scoren en zo de drie punten in Bielefeld houden. Daardoor nestelt het zich ook in de middenmoot.