Analyse Schalke en Bremen delen de leiding

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke en Bremen delen de leiding
Foto: © SC

Bayern München is als verliezer uit speeldag acht gekomen. Het verloor de topper in Bremen en zag zo niet enkel Werder afstand nemen. Ook Schalke pakte namelijk de volle buit. Andere opvallende gebeurtenissen die plaatsvonden op deze speeldag waren de eerste overwinning van Hamburg en het nieuwe verlies van Gladbach buitenshuis. 

Op vrijdag openden Dortmund en Bochum de achtste speeldag. De Ruhrderby eindigde onbeslist. Een goede zaak voor rode lantaarn Bochum en voor Dortmund een zoveelste gemiste kans dit seizoen. Mits winst hadden de Borussen alleen derde kunnen worden, maar dat gebeurde dus niet. 

Zaterdag dan gaven Bremen en Bayern elkaar partij aan de Weser. Bayern ging er met de billen bloot en verloor met 3-1. Bremen werd voor aanvang van het seizoen getipt als grootste concurrent voor Bayern wat betreft de titel. Het heeft die verwachtingen tot dusver ingelost. Bayern lijkt stilaan last te hebben van een uitcomplex in de Duitse Bundesliga. Het is al sinds speeldag twee in Bochum geleden dat de kampioen buitenshuis nog eens de volle buit pakte. 

Schalke 04 profiteerde dus ook van de uitschuiver van Bayern. Het won in eigen huis van Hannover. Veel goals vielen er weer niet te zien in de Veltins Arena, maar dat moest ook niet, want twee doelpunten volstonden voor een overwinning. Schalke staat samen met Werder aan de leiding. 

Hertha BSC moest vorige week de rol aan de kop van de Bundesliga lossen na verlies in München. Dit weekend herpakten de hoofdstedelingen zich door te winnen van Gladbach. Echt een verrassing was dat echter niet, want Thijs en co slaagden er dit seizoen nog niet in om ook maar een puntje mee te pakken op verplaatsing. Door het maximale puntengewin op eigen veld staan ze nog altijd wel vijfde. 

Aachen kon dit weekend ook een goede zaak doen, maar tegen mede-promovendus Cottbus ging het fout. Een 1-0-voorsprong aan de rust werd uiteindelijk nog uit handen gegeven. De twee nieuwkomers kenden wel een zeer goede start. Aachen telt twaalf punten, Cottbus eentje minder. Degradatiezorgen zijn op dit moment dan ook niet aan de orde. 

Bielefeld gaat dit seizoen als een grijze muis door de competitie. Er was weliswaar de zege tegen Bayern, maar voor de rest sluipt de club geruisloos door de Bundesliga heen. Door winst tegen Mainz telt Bielefeld elf punten en staat daarmee veilig in de middenmoot. Ook Mainz gaat vrij anoniem door de competitie, maar daar komt de komende weken allicht verandering in. De club verblijft sinds deze speeldag in de onderste regionen van de Bundesliga en dus zijn degradatiezorgen hier wel aan de orde. 

Dat is ook zo bij Wolfsburg. De ploeg van Peter van der Heyden pakte thuis tegen Stuttgart weliswaar een punt, maar telt wel evenveel punten als Mainz. Beide ploegen staan op een gedeelde vijftiende plaats. Stuttgart staat dankzij deze puntendeling tien plaatsen hoger. 

Zondag dan stonden met Frankfurt en Nürnberg twee teams tegenover mekaar die nog niet verloren hadden. Dat is ook zo na deze speeldag. In het duel werd er vier keer gescoord, netjes verdeeld, 2-2. Nürnberg moet zo de topclubs wel laten gaan. Frankfurt staat in de middenmoot. 

De belangrijkste gebeurtenis op de zevende dag van de week was echter de eerste winst dit seizoen van Hamburger SV. Leverkusen was het slachtoffer van dienst en Guerrero de gevierde man bij de bezoekers. De invaller maakte beide bezoekende doelpunten waardoor HSV met 1-2 won. Beide teams hebben nu evenveel punten. Ze staan op de dertiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties