Bistiaux: 'Goed huwelijk met Manchester'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bistiaux: 'Goed huwelijk met Manchester'
Foto: © SC

Niets dan lovende woorden de afgelopen dagen over Antwerp. ‘Ze horen in eerste thuis’, ‘Lokeren gaat af op de Bosuil’, Schitterende sfeer op Antwerp’: het waren maar enkele van de lovende krantenkoppen deze week. Toch was er ook een minpuntje te merken in de verschillende artikels. Antwerp won de wedstrijd met vijf Manchester United-spelers: Simpson, Gibson, Campbell, Dong en Souleymane. De laatste twee lopen al verschillende jaren rond op de Bosuil, maar zijn nog steeds eigendom van de Engelse club.
 
Nu de Uefa aankondigde dat het samenwerkingsverbanden tussen clubs sterk aan banden wil leggen, liet Antwerp-secretaris Paul Bistiaux van zich horen: "We moeten geen schrik hebben van deze uitspraken. De Uefa wil komaf maken met teams die dienen als stalplaats, zoals het in Beveren het geval was. Wij hebben hier jongens 'gekregen' die kwalitatief beter zijn, maar Manchester United heeft niet veel te zeggen. Uitlenen van spelers mag altijd, dus de Uefa kan daar niets tegen doen. Onze samenwerking met de Engelse club wordt steeds sterker. Je kan het nu al vergelijken met een goed huwelijk."
 
Over het financiële plaatje wou Bistiaux nog het volgende kwijt: "Volgens sommigen worden de spelers van Manchester betaald door hen, maar dat klopt niet. Ook de Engelsen zijn voor ons een financiële last. Er zijn natuurlijk financiële afspraken gemaakt, maar niemand zegt ons dat ze moeten spelen. Dit seizoen spelen ze inderdaad meer dan de afgelopen jaren, omdat ze nu beter zijn. We hebben al enkele Engelse spelers gehad die amper van de bank geraakten, omdat ze niet goed genoeg waren." [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties