Brøndby opnieuw onderuit

Gisteren werd de veertiende speeldag afgewerkt van de SAS-Ligaen in Denemarken. Een van de interessantste duels was die tussen voormalig landskampioen Brøndby en AaB. Beide clubs kennen de laatste tijd een mindere periode. Odense BK kreeg thuis FC Kopenhagen op bezoek.

FC Kopenhagen speelde overigens zonder Tobias Linderoth die verkoos om bij zijn hoogzwangere vrouw te blijven. Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de bevalling voorspoedig verlopen was en dat Tobias en Maria de trotse ouders geworden zijn van een dochtertje.

Brøndby – AaB: 1-2
De crisis in Brøndby blijft voortduren. Gisterenavond verloor de club thuis van AaB met 1-2. Brøndby heeft nu de laatse zes wedstrijden niet meer weten te winnen. Het was van 1999 dat ze thuis van AaB verloren hebben.
In het begin van de wedstrijd zag het er nochtans goed uit. Martin Retov bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Ook Martin Ericsson kon de weg naar het net vinden maar dat doelpunt werd (onterecht) afgekeurd. AaB kwam meer en meer in de wedstrijd. Eerst kreeg Nomvethe een goede kans maar kon die niet benutten. Jeppe Curth kon in twee keer de gelijkmaker binnenwerken. Na de rust kreeg AaB een strafschop mee nadat Asbjørn Sennels nogal hard doorging in een duel met Nomvethe. Rasmus Würtz nam die penalty en liet de kans op een doelpunt niet glippen. De eindstand kwam zo op 2-1 in het voordeel van AaB te staan.

OB – FCK: 0-0
De wedstrijd tussen OB en FC Kopenhagen was er een van afwachten op counterkansen. Geen van beide ploegen was echt bereid om een nederlaag te riskeren met een 0-0 gelijke stand als logisch eindresultaat. Toch een gemiste kans voor Kopenhagen dat mits winst toch koers had kunnen zetten richting titel.

FC Nordsjælland – FC Midtjylland: 1-4
FC Midtjylland speelde gisteren FC Nordsjælland naar huis en staat nu op de tweede plaats in de Superligaen. Mikkel Thygesen, die in uitstekende vorm verkeert, kwam met de eerste gevaarlijke actie in de 12e minuut. Spijtig voor hem en Midtjylland eindigde het schot op de paal. Tien minuten later kon Adigum Salami de 1-0 voor de bezoekers scoren. Voor de rust kon Mikkel Thygesen de bal mooi afleggen voor Frank Kristensen die de bal makkelijk in doel werkte. Midtjylland ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Na de pauze kon Leon Jessen de afstand vergroten tot 3-0. Danny Olsen kon voor een tegenprik zorgen maar Thygesen zette de eindstand uiteindelijk op 4-1.

Silkeborg – Viborg: 1-2
Silkeborg kwam na negen minuten al op voorsprong via een doelpunt van Michael Hansen. Niet lang daarna zorgde Lasse Kryger voor de gelijkmaker. Op het half uur vond Christian Flindt Bjerg de weg naar het doel met een afstandschot en zorgde zo voor de eerste uitzege dit seizoen voor Viborg.
Deze nederlaag had tot gevolg dat het bestuur van Silkeborg besloot om trainer Viggo Jensen aan de deur te zetten. Amper acht punten uit veertien wedstrijden en geen enkel punt dat behaalt werd in thuiswedstrijden waren er teveel aan. Jensen was al vier jaar coach bij de club. Zijn taak zal voorlopig worden overgenomen assistent-coach Peder Knudsen. Hij zal bijgestaan worden door de voormalige international Ebbe Sand.

Randers – Vejle BK:0-1
Ulrik Balling was de grote held met een doelpunt in de derde minuut, tevens het enige van de wedstrijd. Daarmee zorgde hij voor de tweede opeenvolgende zege van Vejle. De club blijft wel laatste maar heeft nu evenveel punten als Silkeborg.

AC Horsens – Esbjerg: 1-1
De toeschouwers bij deze match moest wachten tot de tweede helft om doelpunten te zien. De Fransman Michael Murcy bracht de bezoekers op voorsprong in de 67e minuut. Tien minuten later maakte Gilberto Macena de gelijkmaker na een hoekschop.