Club, Bergen en Moeskroen scoren meest in slot

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club, Bergen en Moeskroen scoren meest in slot
Foto: © SC

Het verschil kunnen maken in het slotkwartier, iedere coach droomt er wel van. Maar bij slechts weinigen lukt het. Het Laatste Nieuws bekeek de resultaten tot nu toe en zag dat vooral Bergen, Club Brugge en Moeskroen het vaakst scoren in het slotkwartier. Procentueel gezien scoort Bergen het best. Van de negen gescoorde doelpunten vielen er vijf in het slotkwartier. Club en Moeskroen scoorden elk zestien keer, waarvan zeven in het slotkwartier.

Twee ploegen scoorden dit seizoen nog geen enkele keer in het slotkwartier: Lokeren en Zulte Waregem. Volgens Essevee-trainer Francky Dury heeft dat niets met een conditionele achterstand te maken. "Europees scoren wij wel vaak in het wedstrijdslot", zegt Dury. "De conditie van onze spelers is niet beter, maar ook niet slechter dan die van andere eersteklassers."
 
Ook Jan Van Winckel, de hulptrainer van Club Brugge én expert in voetbalconditie, haalt aan dat conditie er niet alles mee te maken heeft. "Het is niet omdat je een goede conditie hebt, dat je op het einde van een wedstrijd scoort. Maar je hebt die goede conditie wel nodig om dat te kunnen. Vergeet niet dat er naast een goede fysieke conditie nog tal van andere factoren een rol spelen." Hij vertelt ook dat de goede resultaten van Club ook het werk zijn van de trainer met z'n ingrepen. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties