Ook in Engeland minder toeschouwers

Dirk Pieters
| 0 reacties
Ook in Engeland minder toeschouwers
Foto: © SC

Eerder kon u al lezen op Voetbalkrant.com dat het toeschouwersaantallen in Italië fors achteruit gingen, maar ook in Engeland gaat het gemiddelde omlaag. Voetbalverslaggever Chris Waddle liet op de BCC weten dat ook in Engeland de bezoekersaantallen dalen door het onattractieve voetbal.
 
In de afgelopen vier jaar daalde het gemiddelde bezoekersaantal van 35.464 naar 33.875. Dat is een verschil van ongeveer 1.500 toeschouwers. "Het Engelse voetbal wordt slechter en saaier. Enkel Manchester en Arsenal spelen bij momenten fantastisch voetbal, maar de rest speelt veel te saai", zo luidde de harde taal van Waddle.
 
Ook een daling van de prijzen doet de tendens niet veranderen. Blackburn verlaagde de prijs afgelopen week tot een dieptepunt van 15 pond, zo'n 22 euro, maar ook dat lijkt bij de meeste clubs niet te helpen. "Het kost nu eenmaal veel geld om een wedstrijdje te bezoeken en de fans willen entertainment. Dat krijgen ze niet." Nog een groot probleem volgens de verslaggever zijn de weinige creatieve spelers in Engeland. "Weinig trainers durven spelers als Ronaldo, Henry en Rosicky aan te kopen, maar zijn brengen wel het beste voetbal." [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties