PSV neemt afstand in tweede helft

Dirk Pieters

PSV won zaterdagavond met 0-3 van RKC. Het was een logische overwinning, maar toch had de ploeg van Koeman het niet onder de markt tegen het kleine Brabantse broertje. De drie doelpunten vielen allemaal pas na de pauze.

In de eerste helft was de thuisploeg minstens de evenknie van PSV. Het kreeg enkele mooie kansen, maar steeds ontbrak het in de afwerking. Ook PSV kon enkele keren dreigen, maar ook scoren lukte niet voor de Eindhovenaren.

Na de pauze kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer en maakten ze al snel het verschil. Na zeven minuten opende Ibrahim Afellay op aangeven van Koné de de score. Na het openingsdoelpunt was PSV vertrokken en verdubbelde Arouna Koné de score. In de slotfase, toen de wedstrijd al gespeeld was, zorgde opnieuw Koné voor de derde treffer van de avond. Zo laat de Ivoriaan zien dat hij in een schitterende vorm steek.

Door de overwinning blijft PSV in het spoor van koploper Ajax, dat vanavond met 0-2 won uit bij Heerenveen. De achterstand op de Amsterdammers bedraagt nog altijd twee punten.