Tien rode kaarten op tiende speeldag

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tien rode kaarten op tiende speeldag
Foto: © SC

Dit weekend stond de tiende speeldag op het programma. Het werd een opvallende speeldag door de tien rode kaarten die er werden getrokken. Voetbalkrant.com geeft een overzich van al de "vuile" spelers die dit weekend in de fout gingen. Vooral in de wedstrijd tussen Germinal Beerschot en Charleroi vielen heel wat kaarten.

Sébastien Grimaldi (Club Brugge - Moeskroen): Grimaldi begin een zware fout op Yulu-Matondo. Hij ging met de twee voeten vooruit op de enkels van de Club Brugge-spits. (Uitsluiting terecht)

Fabien Camus (Germinal Beerschot - Charleroi): Maakte een overtreding op een Germinal Beerschot-speler. Kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. (Uitsluiting terecht)

Laurent Ciman: (Germinal Beerschot - Charleroi) De Charleroi-speler haalde de doorgebroken Sterchele onderuit. Hij kreeg ineens de rode kaart. (Uitsluiting terecht)

Oumar Bakari: (Germinal Beerschot - Charleroi) De debutant trapte op een vuile manier na op Sterchele en kreeg terecht donker-rood. (Uitsluiting terecht)

Gustavo Colman: (Germinal Beerschot - Charleroi) De Argentijn maakte een lichte overtreding, maar kreeg wel zijn tweede gele kaart. (Lichte uitsluiting)

Dieudonné Kalulika (AA Gent - Brussels) De Brussels-aanvaller tikte de bal een meter verder en kreeg zo een domme tweede gele kaart. (Lichte uitsluiting)

Mario Verheyen (Anderlecht - Lierse) Haalde Boussoufa onderuit toen hij alleen op doel was. Verheyen had al geel en kreeg ook meteen zijn tweede na deze fout (Uitsluiting terecht)

Maamar Mamouni (Anderlecht - Lierse) Mamouni haalde de bal perfect uit de winkelhaak met zijn handen. Een verdediger mag zoiets niet doen. (Uitsluiting terecht)

Cephas Chimedza (STVV - Racing Genk) Een drieste tackle op de benen van Alex. De Genk-speler ging met veel gevoel voor theater neer, maar de tackel van Chimedza hoort niet op een voetbalveld (Uitsluiting terecht)

Sebastien Pocognoli (STVV - Racing Genk) De tweede gele kaart van Pocognoli en zo een vroegtijdige aftocht. (Uitsluiting terecht) [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties