Afellay wil tijd voor keuze als international

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Afellay wil tijd voor keuze als international
Foto: © SC

De kans is bijzonder klein dat Ibrahim Afellay, middenvelder bij PSV Eindhoven, op 15 november als international in actie zal komen bij Nederland of Marokko. In het Nederlandse voetbalprogramma Studio Voetbal vertelde Afellay dat hij de keuze voor wie hij wil uitkomen in zijn carrière nog even wil uitstellen.

Afellay kreeg de voorbije weken uitnodigingen van zowel de Nederlandse als de Marokkaanse bondscoach. Marokko neemt het volgende week vriendschappelijk op tegen Gabon, Nederland treft dan Engeland in ook al een vriendschappelijk duel.

Aanvankelijk leek een optreden voor de Nederlandse nationale ploeg geen probleem te vormen, want het gaat om een oefenduel. Bij nader inzien zou het spelen voor Nederland wel bindend geweest zijn aangezien Afellay - die zich overigens op en top Marokkaan voelt - al een WK meemaakte met Jong Oranje. 

Nu dus blijkt dat de keuze definitief wordt, wil hij nog even de tijd nemen om te beslissen of hij voor Marokko of voor Nederland wil spelen. Hij liet al verstaan dat het een erg moeilijke keuze wordt en dat hij uitgebreid met zijn directe omgeving zal overleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties