Blunderende ref onmiddellijk geschorst

Luc Goderis
| 0 reacties
Blunderende ref onmiddellijk geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Vladimir Pettai en zijn assistenten maakten het, afgelopen weekend in Moskou, blijkbaar redelijk bont.  De Russische scheidsrechtersbond schorste hen daarom met onmiddellijke ingang alvast tot het einde van het seizoen.

Vladimir Pettai en zijn grensrechters, Vladislav Khupavko en Vadim Braschin, maakten er afgelopen weekend tijdens de wedstrijd CSKA Moskou - Zenit St. Petersburg, al dan niet gewild, een zootje van.  Tijdens de topper keurden ze onder andere twee geldige doelpunten van Andrei Arshavin (Zenit) af en legden ze net voor het uur de bal, om God weet welke reden, op de stip voor CSKA.

Zenit protesteerde na afloop van de wedstrijd bij de scheidsrechterscommissie.  Het team van Dick Advocaat werd minstens vijf keer flagrant benadeeld en verloor uiteindelijk met 1-0.  Dankzij de zege diepte CSKA, aan de kop van de rangschikking, de voorsprong op Spartak Moskou uit tot vier punten.  Met nog slechts drie speeldagen voor de boeg namen ze zo een serieuze optie op de titel.

Sergey Zuev, de voorzitter van de Russische scheidsrechtersbond, zegt dat hun scheidsrechters nochtans bekwaam genoeg zijn om een wedstrijd met inzet te leiden, maar toch begrijpt hij enkele blunders niet.  "Vooral bij Arshavin's eerste afgekeurde doelpunt stel ik mij vragen.  Arshavin stond, zo klaar als pompwater, absoluut niet buitenspel en toch stak Khupavko zijn vlag, en veel te laat trouwens, in de lucht", zuchtte Zuev.

"De scheidsrechter verloor al tijdens de eerste minuten de pedalen toen hij Fernando Ricksen niet van het veld stuurde.  Er volgden nog een resem verkeerde beslissingen omdat de wedstrijdleiding faalde, zo simpel is het."  "Pettai en zijn grensrechters zullen dit jaar geen wedstrijden meer leiden, zoveel is duidelijk".  "De scheidsrechtersbond beslist later nog of het trio volgend seizoen nog wedstrijden zal toegewezen worden", aldus nog voorzitter Zuev.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties