Halle - Westmalle

Jan Van Looy

Dat deze derby wedstrijd niet gemakkelijk zou worden wist iedereen. Westmalle was goed bezig. Halle kreeg een eerste kans maar dat bleek buitenspel. Toch kwam Halle op even later op voorsprong door een doelpunt van Laurijsen die een goede voorzet binnen trapte. Westmalle bleef echter het spel in handen houden en kwam al bij al verdiend langzij 1-1.

In de tweede helft probeerde Halle het laken naar zich toe te trekken, maar het was opnieuw Westmalle dat scoorde met een mooi schot. Halle stelde in dezelfde minuut nog gelijk door een doelpunt van alweer Laurijsen. Door een blunder van de doelman van Halle die de bal door zijn benen liet glijden kwam Westmalle 2-3 voor. Halle vocht terug en kon terugkomen via een own goal na een voorzet van Ben Huygen. 3-3 gelijkspel, maar nog was het niet gedaan Westmalle kwam opnieuw op voorsprong 3-4. Hallo kon echter, ondanks enkele kansjes niet meer terugkomen. Het was integendeel Westmalle dat nogmaals scoorde en de 3-5 op het scorebord zette.