Palermo stoomt door

Maarten Vandenabeele

Palermo kende niet de minste moeite om Torino opzij te zetten en blijft sowieso aan de leiding, wat Inter vanavond ook presteert in Parma. Lazio haalde zwaar uit tegen Udinese en Reggina speelde als laatste club het negatieve puntentotaal weg.

Torino startte uitstekend in het Stadio Barbera: na 9 minuten moest Fontana zich strekken om de inzet van Rosina via de paal uit zijn doel te houden. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in de eerste helft maar kort voor rust sloegen de Rosaneri toch toe: bij een heet standje voor het doel van Abbiati trapte Corini uiteindelijk in doel, 1-0. Het duurde vervolgens tot de 69e minuut voor de tweede verlossende treffer er kwam: Di Michele dook de rechthoek binnen en vloerde Abbiati, 2-0. Tien minuten voor tijd speelde Di Michele door naar Amauri die voor de 3-0 zorgde. Di Michele raakte geblesseerd bij die actie en werd met de draagberrie afgevoerd.

Lazio kende geen genade voor Udinese, dat met zware 5-0 cijfers terug naar Friuli mocht. De Biancocelesti, zonder de geschorste Mudingayi, begonnen gedreven aan de match en enkele (kleine) kansen volgden. Op de tegenaanval zorgde Iaquinta echter bijna voor 0-1, maar zijn lob ging nipt naast. Na 33 minuten ontsnapte Rocchi aan de buitenspelval en zijn lob over De Sanctis was wel succesvol: 1-0 (foto). 4 minuten voor rust kopte Mauri, na een vrije trap van Oddo, de 2-0 binnen. Na de pauze ging de thuisploeg gewoon op haar elan door: in de 74e minuut ging een vluchtschot van Mauri heerlijk binnen en toen kort daarop Felipe zijn tweede geel kreeg, lag Udinese helemaal in de touwen. Oddo, met een prachtige vrije trap, en Rocchi, opnieuw met een lob, maakten de forfaitscore af.

Reggina ging bij Siena winnen met 0-1 dankzij Bianchi, die in de 70e minuut een penalty benutte. Reggina komt daardoor op 0 punten: na de -15 bij de start toch al een belangrijke overwinning.

Catania won met 3-2 van Livorno en handhaaft zich mooi in de eerste kolom van de stand. Spinesi bracht de thuisploeg verdiend 1-0 voor maar op slag van rust scoorde Bakayoko de gelijkmaker. Via Paulinho kwam Livorno zelfs op voorsprong maar 1 minuut later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht, na een doelpunt van Caserta. In de 90e minuut zorgde Corona (foto) voor een Siciliaans feestje: 3-2.

Sicilië en Sardinië gaven elkaar geen duimbreed toe: in Messina - Cagliari was er geen winnaar. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, via Cordova en Riganó, met zijn achtste van het seizoen, maar Esposito en Conti bezorgden de Rossoblu toch een punt. De 2-2 viel in de 93e minuut.

Sampdoria had geen problemen met Chievo, dat ondanks de trainerswissel nog steeds zwak presteert en nog maar 3 punten haalde uit 11 wedstrijden. Na 36 minuten was de eindstand al bereikt: Bonazzoli en tweemaal Quagliarella troffen raak. In het begin van de tweede helft moesten de bezoekers met zijn tienen verder, toen Cossato met een domme handsbal zijn tweede gele prent pakte.