De naam Adriaanse circuleert bij ADO

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De naam Adriaanse circuleert bij ADO
Foto: © SC

Na het vertrek van Frans Adelaar gisteren, is ADO Den Haag op zoek naar een nieuwe coach. Bij de rode lantaarn in Nederland circuleert de naam Co Adriaanse in de wandelgangen. 

Voorlopig heeft Lex Schoenmaker de taken overgenomen van Adelaar en daarin wordt hij bijgestaan door Marco Gentile. Gisteren leidde Schoenmaker al de trainingen. De interim-trainer ziet maar één goede opvolger voor Adelaar in Den Haag: Co Adriaanse.

"Hij zou de ideale man zijn. Hij kent de club en de mogelijkheden hier", aldus Schoenmaker in de Nederlandse krant De Telegraaf. Adriaanse was lange tijd geleden al eens werkzaam bij ADO. Tussen 1988 en 1992 was hij er de sportieve baas. In 1992 haalde Adriaanse met ADO nog de tiende plaats in de Eredivisie. Ook Gentile zou graag Adriaanse zien komen naar het Zuiderpark.

Schoenmaker is er overigens van overtuigd dat Adriaanse niet een te hoog prijskaartje zal hanteren voor ADO na zijn toch succesvol avontuur bij FC Porto. "Waarom zou hij te duur zijn? Co heeft toch genoeg euro's op zijn bankrekening", aldus Schoenmaker.

Piet Van der Pol, de algemeen directeur van ADO, liet zich nog niet uit over een eventuele opvolger voor Adelaar. "Wil wil en durft nu in een club als ADO Den Haag stappen als het je onmogelijk wordt gemaakt door supporters om een training te leiden en een wedstrijd te coachen", klonk het somber bij het Haagse bestuurslid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties