'Grygera verlaat Ajax'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Grygera verlaat Ajax'
Foto: © SC

Het staat bijna zo goed als vast dat de Tsjech Zdenek Grygera volgend seizoen niet meer in het Ajaxshirt te bewonderen zal zijn. Ook Ajax-coach Henk Ten Cate lijkt er van overtuigd dat de international andere oorden wil opzoeken nadat de speler het Ajaxbestuur er nog maar eens op attent maakte zijn aflopend contract niet te willen verlengen.

"Hij is toe aan iets anders na vier jaar bij Ajax te hebben gespeeld. Hij wil andere culturen leren kennen. Het is jammer, maar ook begrijpelijk. Ik verwacht niet dat hij nog op zijn besluit zal terugkomen want blijkbaar heeft hij er al goed over nagedacht", aldus Ten Cate op Voetbalzone.

Ten Cate beseft dat Grygera één van de betere spelers bij de hoofdstedelingen is, maar toch beseft hij dat Ajax nog geld kan maken van de Tsjech. Bij een goed bod is een vroegtijdig vertrek dan ook bespreekbaar. Grygera zou naar verluidt vooral op interesse kunnen rekenen van enkele Italiaanse teams. De verdediger werd in de zomer van 2003 overgenomen van de Tsjechische topclub Sparta Praag en speelde sindsdien 54 duels in competitieverband voor de Ajacieden waarin hij vijf keer kon scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties