Gebruik van camera in doel dichtbij

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gebruik van camera in doel dichtbij
Foto: © SC

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft bekendgemaakt dat er volgend jaar op het WK voor clubteams voor het eerst gebruik zal gemaakt worden van camera's die moeten registreren of een bal al dan niet over de doellijn is geweest in het doel. 

De doelcamera's zijn al uitgetest bij jeugdwedstrijden. Dat verliep nog niet geheel zoals het moest waardoor een eventueel gebruik tijdens het afgelopen WK in Duitsland niet zag zitten. "In 2007 zullen we de doelcamera's nog meer uittesten tijdens de jeugdcompetities. Daarnaast gaan we ze testen bij het WK voor clubteams en zullen we ook andere competities aanbieden de doelcamera's te testen", aldus Blatter op Voetbal International.

De Premier League heeft zich naar verluidt al aangeboden om mee te werken aan de tests. "Het is een stap in de goede richting", reageerde Don Johnson op de verklaringen van de FIFA-baas. "In het begin waren er nog wat problemen met de camera's maar studies hebben ondertussen uitgewezen dat het gebruik ervan heel effectief kan zijn."

Doelcamera's zijn trouwens de enige technische hulpmiddelen voor de scheidsrechters die de FIFA wil toestaan. Mogelijkheden om buitenspelsituaties of strafschopsituaties tijdens een wedstrijd op videobeelden te bekijken, ziet de FIFA niet zitten. Volgens Blatter kan je het niveau van de arbitrage beter opkrikken door betere trainingen. In de toekomst zou de FIFA gebruik willen maken van professionele scheidsrechters en gespecialiseerde assistent-scheidsrechters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties