Kjetil Rekdal officieel trainer van Lierse

Kjetil Rekdal officieel trainer van Lierse
Foto: © SC

Kjetil Rekdal is op een persconferentie vanmorgen officieel als de nieuwe trainer van Lierse voorgesteld. De 38-jarige Noor krijgt Eric Van Meir en David Brocken als assistenten. De bijeenkomst vond plaats onder massale belangstelling van Belgische en Noorse media. 

"Reka" is geen onbekende op het Lisp. Hij debuteerde als zestienjarige in het eerste elftal van Molde FK, na een tussenstop bij Borussia Mönchengladbach kwam hij bij Lierse terecht. Tussen 1990 en 1996 zou hij zich als een waardevolle speler voor de club profileren. Daarna speelde hij nog bij Rennes en Herta Berlijn.
 
Na een knieblessure keerde hij terug naar Noorwegen waar hij bij VÃ¥lerenga aan de slag ging. In 2001 werd hij er na het ontslag van Tom Nordlie speler/trainer. Dat jaar keerde hij met de club uit Oslo terug in eerste klasse en een jaar later won hij de Beker. In 2005 slaagde hij erin met zijn ploeg om de landstitel binnen te halen en stopte zo de zegereeks van Rosenborg. In augustus 2006 verliet hij de club.

Rekdal koos naar eigen zeggen voor Lierse omwille van de uitdaging om de club opnieuw op de rails te krijgen en behoud in eerste klasse te verzekeren. Een ander belangrijk punt die deze keuze motiveerde was het feit dat er in het contract een clausule staat waardoor hij de mogelijkheid heeft om na dit seizoen terug naar Noorwegen te keren, indien hij dat zou verkiezen. Dit is belangrijk voor de Noor omdat hij en zijn vrouw vorig jaar, na veertien jaar huwelijk, uit elkaar gingen. Sindsdien verblijven zijn kinderen, Niklas en Sofie, bij hun moeder in Vestnes en Rekdal wil het contact met hen niet verliezen. 

De Noor maakte gisterenavond nog kennis met de spelersgroep en maakte hen meteen duidelijk dat "wie niet meewerkt, niet speelt". Ook kondigde hij op de persbijeenkomst aan dat de club op zoek zal gaan naar twee of drie versterkingen, mogelijk ook Noorse spelers. Rekdal heeft in de Noorse pers echter al laten weten dat het geen spelers van zijn vorige club VÃ¥lerenga zullen zijn. Vanmiddag vindt er een eerste training plaats waardoor hij hoopt meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de spelers.

Het bestuur van Lierse is bijzonder verheugd dat Kjetil de uitdaging wil aangaan en is er van overtuigd dat met zijn komst een grote stap wordt gezet voor het behoud in eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties